Franchisenemers richten Stichting Drogisterij Parfumerie Belangen op

Zeven franchisenemers van D.I.O. en DA (met in totaal 16 winkels) hebben de Stichting Drogisterij Parfumerie Belangen (DPB) opgericht. ”We zien met lede ogen aan dat het gros van onze zelfstandige collega’s, mede onder invloed van de huidige markt, momenteel in zwaar weer verkeert. De broodnodige actie blijkt moeilijk te organiseren door branchepartijen, daarom pakken wij de handschoen op. Het doel van de stichting is: het creëren van een beter rendement op de winkelvloer en daarmee toekomstbestendigheid bij zelfstandige drogisten en parfumerieën. Wij zijn van mening dat de huidige en voorspelde marktomstandigheden vragen om een nieuwe manier van samenwerken en organiseren van de keten”, aldus de initiatiefnemers die tevens het bestuur van de stichting vormen. 

“De tijd van (formule)eilandjes binnen de branche is ons inziens voorbij. De huidige versnippering maakt dat we afzonderlijk onvoldoende interessante gesprekspartners zijn voor leveranciers en groothandels. Het bouwen en onderhouden van een webshop of het benutten van de kansen voor klantinteractie middels social media en e-mail kost een individuele ondernemer onevenredig veel geld, tijd en energie. Het zijn slechts voorbeelden van een structurele uitdaging. Als ondernemers zijn we allemaal gesteld op onze eigen mening, visie en vrijheden. Maar samen bereiken we meer dan alleen”, aldus de woordvoerder. 

Het bestuur van Stichting DPB bestaat uit: John Aendekerk (D.I.O. Weert en Stramproy), Ben Denekamp (DA Dieren), Suzan Vaarhorst (DA en MOOI), Bert Coenen (D.I.O. Munstergeleen), Guido Hollands (DA Heerlen), Martin Boezerooy (DA Groningen e.o.), Marjolein Theil (DA Nijmegen).