Franchisenemers Mitra willen door

De slijterijketen Mitra is failliet verklaard. Dat houdt in dat de 23 eigen winkels zijn gesloten, evenals de site Mitra.nl. De bijna 150 franchisevestigingen zijn hier geen onderdeel van en houden dan ook de deuren geopend.

Hans Markus en Hans de Ridder van slijterij Mitra Hans en Hans in Oirschot geloven in doorstart van de slijterijketen. "We hebben de afgelopen jaren geen seconde serieus overwogen slijterijketen Mitra te verlaten", zegt franchisenemer Hans Markus. Ook nu niet, nu moedermaatschappij Mitra Holding failliet is verklaard. "Er zijn verschillende geïnteresseerden die de formule willen voortzetten", weet de Eindhovenaar, die de zaak in Oirschot runt met echtgenoot Hans de Ridder, voorzitter van de Mitra-franchisevereniging, meldt het Eindhovens Dagblad.

"Ik ben nu vooral bezig om de franchiseorganisatie in andere handen over te laten gaan", vertelt curator Coen Houtman aan RTL Z. Houtman benadrukt dat de franchisevestigingen worden bevoorraad door een externe partij.

Doorstart

De franchiseraad komt bijeen om de ontstane situatie te bespreken. "Wij zijn volop bezig om te waarborgen dat onze lopende zaken gecontinueerd blijven, en om te werken aan een succesvolle doorstart, waar ik zeker in geloof", aldus voorzitter Hans de Ridder.