Franchiseformules genomineerd voor Retailer of the Year

De genomineerden van de ABN AMRO Beste Winkelketen van Nederland verkiezing en de ABN AMRO Webshop Awards 2017 – 2018 zijn bekend. 90 Retailers maken kans op één of meerdere categorieprijzen. HEMA is met 7 nominaties de grootste kanshebber op een prijs. 

In de afgelopen maanden hebben ruim 260.000 consumenten meer dan 450 retailers beoordeeld. De gemiddelde waardering voor de winkelketens is dit jaar een 7,93 en de webshops scoren dit jaar gemiddeld een 8,08. 

Franchiseformules die genomineerd zijn voor Beste Winkelketen, zijn onder andere: Specsavers, HEMA, Shoeby, Formido, Intratuin, Expert, EP:, Pets Place, Bruna, Bakker Bart, Blokker en Jumbo. 

Franchiseformules die genomineerd zijn voor de Webshop Awards, zijn onder andere: HEMA, Shoeby, Formido, Primera, Expert, Albert Heijn, Jumbo en Blokker. 

Bekijk hier de volledige lijst met nominaties. 

Extra spelers en diskwalificatie

Ten opzichte van vorig jaar hebben 20 extra spelers zich weten te nomineren. Naast de nominaties zijn er ook enkele retailers gediskwalificeerd. Wegens onrechtmatig verkregen stemmen moesten deze partijen worden uitgesloten van de verkiezing. Dit bleek uit de controles die gedurende de verkiezingsperiode en na de analyseperiode door de organisatie zijn uitgevoerd.

Prijs en assortiment belangrijk

Consumenten hebben hun favoriete retailers beoordeeld op aspecten gerelateerd aan prijs, service en assortiment. Voor zowel winkelketens als webshops blijkt prijs het belangrijkste aspect. Bij winkelketens wordt dit aspect gevolgd door samenstelling assortiment en acties & aanbiedingen, bij webshops zijn dit acties & aanbiedingen en kwaliteit van de producten.

Retailer of the Year concept

Het Retailer of the Year Nederland concept kent meerdere publieksprijzen. De uitreiking van de categorieprijzen vindt plaats op 14 september. Na de uitreiking van de categorieprijzen kunnen consumenten opnieuw hun stem uitbrengen. Tijdens deze stemronde wordt bepaald wie van de categoriewinnaars daadwerkelijk de beste winkelketen en webshop heeft en daarmee de beste retailer van Nederland is. 

De 2e stemronde loopt van 20 september tot en met 20 oktober. Tijdens het Retailer of the Year gala, dat op 26 oktober plaatsvindt, worden de 3 overall prijzen uitgereikt: ‘Beste Winkelketen van Nederland’, ‘Webshop Awards Nederland’ en de ‘Retailer of the Year award’.