Foodconcept Simitçi Dünyasi opent eerste vestiging in Utrecht

Morgen opent Simitçi Dünyası de eerste vestiging in Utrecht. In het bijzijn van Burgemeester Jan van Zanen zal de eerste store van het nieuwe franchiseconcept worden geopend.
 
CEO Cigdem Rençber vertelt: “Europa is nu klaar voor onze Mediterrane formule, daarom openen we na Utrecht ook vrij snel vestigingen in Rotterdam, Almere en Amsterdam. Nederland is gekozen als pilotmarkt met oog op de verdere Europese uitbreiding. Dit mede door de goede infrastructuur, logistieke voorzieningen en mogelijkheden met betrekking tot brand development.”

Wereldwijd

Simitçi Dünyası heeft sinds 2012 al meer dan 100 bakery’s, bistro’s en kiosken door heel Turkije geopend. De opgeleide Simitçi Dünyası bakkers worden vanuit Turkije naar Nederland gehaald om het food concept hier uit te rollen. Binnenkort openen naast Nederland ook nieuwe vestigingen in het Midden-Oosten en Azië.

3 Types store-concepten

In haar bedrijfsvoering heeft Simitçi Dünyasi 3 types store-concepten ontwikkeld:

  • Kiosk: take-away producten voor de ‘haastige’ consument en veelal gesitueerd op drukke station centra. 
  • Bakery: ontbijt-/lunchproducten voor de consument die daar de tijd voor neemt.
  • Bistro: de ‘All day dining’ spot.
Bekijk ook