De focus van Doppio Espresso

In april viert Doppio Espresso het tienjarig jubileum. De formule heeft inmiddels 32 vestigingen door het land en is een aantal gezaghebbende brancheprijzen rijker. 

In de binnenstad van Groningen begon het allemaal, in een pandje van het formaat kleine pijpenla. De bank was overtuigd van het verhaal van de net afgestudeerde Peter van Eijl. “Ze beseften dat Nederland klaar was voor een espressobar, voordat de Amerikanen zouden komen.” De Amerikanen zijn inmiddels gekomen maar Doppio heeft een prominente plek op de markt veiliggesteld. 

Dat komt ook door de vooruitstrevendheid. Zo was zelfs in de knusse koffiebar van weleer roken verboden, lang voor het rookverbod, zonde van het koffiearoma. Ook met gratis wifi was Doppio een pionier. Op dezelfde plek huist nu een moderne, Italiaans aandoende koffiesalon van 400 vierkante meter. Ondertussen blijven Van Eijl en zijn compagnon Jonathan Teoh focussen op uitstekende koffie en gastvrijheid en gaat de expansie in Nederland voort. 

Lees het volledige artikel in de coverstory van Franchise+ nummer 1/2017, verschijningsdatum 16 februari. Abonnement of gratis proefnummer aanvragen?