fit20 breidt uit naar Engeland

Niri Patel, een Britse ondernemer met franchise-ervaring, heeft afgelopen maandag zijn masterfranchise overeenkomst voor fit20 Engeland getekend. In het najaar van 2016 wordt de eerste fit20 vestiging in York, Engeland, geopend. 

De Nederlandse fitnessformule heeft in Nederland, sinds de start in 2009, ruim 80 studio’s geopend. Na België is Engeland het 3e land waar de fit20 formule wordt uitgerold.

Internationale ambities

“De stap naar Engeland biedt enorm veel perspectief. De Engelse markt is 3 keer zo groot als de Nederlandse markt en met deze stap is de taalbarrière naar andere Engelssprekende landen nu geslecht”, vertelt Ad de Waard, directeur fit20 International BV. “De exercitie om een anderstalige markt te betreden is intensief geweest. Nu is de e-learning omgeving binnen de fit20 Academy volledig Engelstalig opgezet. De onderhandelingen met Niri Patel verliepen bijzonder vlot. Net als een workout van fit20 waren de onderhandelingen kort en intensief en met positief resultaat”, lacht De Waard. “We zijn er trots op dat Niri Patel onze formule gaat uitrollen. Niri heeft eerder bewezen succesvol te zijn met franchiseformules in Engeland. Dat sterkt ons in onze keuze en geeft vertrouwen.”

“De fit20 formule biedt een oplossing voor veel mensen die het te druk hebben om te trainen. Maar ook voor al die mensen die wel sterker, fitter en gezonder willen worden, maar de wekelijkse gang naar de sportschool niet zien zitten”, vertelt Niri Patel. “Voor de fit20 formule zie ik hier enorm veel potentie en ik verwacht dat de Engelsen het snel omarmen. De formule past perfect bij deze tijd en ik kijk ernaar uit om de formule hier in Engeland uit te rollen.”