FFC heroriënteert zich op logistieke samenwerking

FFC, het formulehuis van Kwalitaria, gaat de samenwerking met HAVI Logistics beëindigen. Na een korte periode is gebleken dat de gekozen logistieke opzet onvoldoende aansluit bij het franchisemodel van Kwalitaria. Op dit moment heroriënteert de franchiseorganisatie zich in de logistieke markt.

Bas Holshuijsen, algemeen directeur FFC, licht toe: “Onze organisatie werkt vanuit een product leadership strategie. Door het grote aantal kwalitatief hoogstaande private labels en beperkte restassortiment kunnen we kiezen voor een uniek model in de markt: ons vaste assortiment op voorraad bij logistiek dienstverlener HAVI Logistics en cross-dock artikelen via Sligro. Helaas moeten we na een periode van 3 maanden concluderen dat dit model onvoldoende aansluit bij het franchisemodel van Kwalitaria. We hebben daarom in gezamenlijk overleg met HAVI besloten om de samenwerking te beëindigen. Op dit moment zijn we met een aantal logistieke partijen in gesprek om de mogelijkheden in kaart te brengen.” 

Olav Gribnau, Managing Director HAVI Logistics, reageert: “FFC/Kwalitaria heeft toch andere kenmerken dan onze andere klanten en wij kunnen FFC/Kwalitaria daarin onvoldoende helpen. Die conclusie hebben we samen genomen. Het is erg jammer maar in een partnerschap moet je ook deze conclusie durven trekken.”

Bekijk ook