FEBO viert 75e verjaardag met opening 1e drijvende vestiging

Vanmorgen heeft FEBO haar 1e drijvende vestiging op de Prinsengracht geopend. De opening van de drijvende automatiek is ter ere van de 75e verjaardag van FEBO. De vestiging heeft als naam FEBO Drijf In. Inmiddels hebben al honderden mensen vanaf hun boot of waterfiets een gratis feestkroket uit de muur getrokken.

Dennis de Borst, directeur FEBO, vertelt: “Het was altijd de missie van mijn opa, de oprichter, om de dagverse producten van FEBO voor iedereen bereikbaar te maken. Onze 75e verjaardag is het ideale moment om een grote stap te nemen om zijn missie te volbrengen: met de FEBO Drijf In zijn onze producten voor (bijna) iedereen bereikbaar. Nu nog in de lucht.”

75.000 feestkroketten

Om haar verjaardag te vieren, heeft FEBO 75.000 speciale feestkroketten ontwikkeld. Deze worden gratis uitgedeeld bij de Drijf In, maar ook in de vestigingen bij aankoop van een snack uit de automatiek. Zaterdag en zondag wordt ook op een feestkroket in de automatiek getrakteerd. Hier geldt het principe op=op.

Een stukje geschiedenis

FEBO, opgericht in 1941 onder de naam Bakkerij FEBO en later herdoopt tot Maison FEBO, is het bedrijf van banketbakker Johan Izaäk de Borst. De 1e franchisevestiging, filiaal Amsteldijk, werd geopend in 1968 onder leiding van franchisenemer Jan van Boven. Op 9 juni 1993 strijkt de franchiseformule voor het eerst neer in de straat waaraan de keten zijn naam ontleent; FEBO aan de Ferdinand Bolstraat wordt in gebruik genomen.

Bekijk ook