Faillissement voor modeketen Tuunte

De modeketen Tuunte uit de Achterhoek is deze week failliet verklaard. Het bedrijf heeft het faillissement zelf aangevraagd nadat de investeerders achter de modeketen hadden aangegeven geen heil meer te zien in het bedrijf. Volgens directeur Louis van Andel zijn diverse partijen geïnteresseerd om de keten over te nemen. Een curator is inmiddels aangesteld, dit meldt FashionUnited. 

Tuunte Fashion heeft meer dan 40 kledingwinkels in Nederland, voornamelijk in het oosten van het land. Bij elkaar zijn er zo'n 250 medewerkers in dienst bij het bedrijf wat kleding voor dames en kinderen verkoopt. 

Franchisevestiging

In april werd een eerste franchisevestiging, Zusje van Tuunte, geopend. De lancering van een franchisetak was de laatste in een reeks stappen om het bedrijf vlot te trekken. Eerder besloot de retailer te stoppen met de uitverkoop en meer private label kleding aan te bieden ten einde de marges te verbeteren en winkels op A1-locaties te openen in steden als Nieuwegein en Zoetermeer om de zichtbaarheid te vergroten. Volgens Van Andel getuigen deze stappen van lef bij de investeerders en doorzettingsvermogen van de medewerkers.

Het mocht niet baten. Volgens de Tuunte directeur heeft het bedrijf zich toch niet snel genoeg aangepast aan het veranderende retaillandschap en de teruglopende bezoekersaantallen van winkelstraten in kleinere steden. Hij meldt dat de omzet uit de verkoop van de eigen vrouwencollecties fors is gegroeid. Volgens hem had de winkelketen daar zeker 5 à 10 jaar voor moeten uittrekken.