Europese Commissie investeert € 237 miljoen in het MKB

Afgelopen maandag hebben de Europese Investeringsfonds (EIF) en 6 microfinancieringsorganisaties een overeenkomst in Brussel ondertekend.

De overeenkomst bevat een garantieregeling met het doel om 20.000 MKB bedrijven in Europa te financieren. Qredits is een van de 6 organisaties die van deze garantieregeling gebruik gaat maken.

De Europese Commissie (EC) en het Europese Investeringsfonds (EIF) gaan met de EaSI (European Programme for Employment and Social Innovation) garantie 237 miljoen euro investeren in het MKB van Europa. Hierdoor krijgen meer ondernemers in Europa de mogelijkheid om financiering te krijgen voor hun bedrijf. Qredits ontvangt als enige organisatie in Nederland de garantie van 75% op de verstrekking van kredieten tot 25.000 euro. Hierdoor kan Qredits komende jaren duizenden ondernemers financieel helpen die op hun beurt weer zorgen voor duizenden banen.

Kleine kredieten

Qredits blijft zich door de garantieregeling van de Europese Commissie richten op de verstrekking van kleine kredieten tot 25.000 euro. Deze ondernemers hebben vaak onvoldoende onderpand en een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Door deze ondernemers te ondersteunen met microfinanciering zorgt Qredits ervoor dat nieuwe ondernemingen worden opgezet, mensen vanuit een uitkering kunnen starten met hun eigen bedrijf en dat er werkgelegenheid wordt gecre?erd. Dankzij de nieuwe EaSI garantie van de Europese Commissie kan Qredits deze doelgroep blijven ondersteunen.