EMTE lanceert nieuwe supermarktformule

Burgemeester van Rheden, mevrouw Wingerden-Boers, opende gisteren in Dieren de eerste pilotwinkel in de nieuwe formule 'EMTE 3.0'. Met de nieuwe formule gaat EMTE zich richten op meer kwaliteit en een groter aanbod verse producten. Of volgens de keten: "Een supermarkt waar beleving en inspiratie rondom goed en lekker eten voorop staat. Een supermarkt met de kwaliteit van de speciaalzaak en met de prijzen van een supermarkt."

De pilotwinkel van bijna 1.300 m2 is volledig verbouwd. De huisstijl is gemoderniseerd en de winkelinrichting is aangepast. Het aantal artikelen is met circa 13.000 ongeveer gelijk aan de oude winkel. Wel is er een nieuwe verdeling over de groepen. Aanzienlijk meer vers, in aantal ongeveer evenveel houdbaar food maar daarbinnen tal van assortimentswisselingen en beduidend minder in non-food.

Een volgende stap

"EMTE is het afgelopen decennium als supermarktformule gegroeid. Na de samenvoeging van diverse supermarktformules zoals het oorspronkelijke EMTE, Golff, Edah en Sanders tot een nieuwe EMTE formule, wordt nu met de introductie van de nieuwe EMTE formule de volgende stap gezet naar de kwaliteitsleider onder de Nederlandse supermarkten", aldus een woordvoerder van de formule.

Het vervolg

Na de winkel in Dieren worden binnenkort nog 2 winkels omgebouwd tot pilot-winkel. Qua marktgebied en type winkel zullen deze complementair zijn aan de winkel in Dieren en daarmee als pilot-trio het winkelbestand van EMTE afdekken. Na Q1 in 2016 wordt de pilot geëvalueerd.

Bekijk ook