Eerste Nederlandse Dunkin' Donuts opent in Amsterdam

De eerste vestiging van Dunkin' Donuts in Nederland wordt op 23 maart geopend aan de Nieuwendijk in Amsterdam. Voor moederbedrijf Dunkin Brands betekent de hernieuwde stap op de Nederlandse markt een belangrijke stap in de internationale uitrol van het merk. 17 jaar geleden waren er 5 winkels van Dunkin’ Donuts in Nederland, maar deze werden uiteindelijk weer gesloten.

Dunkin' Donuts wil in totaal 25 zaken openen in diverse Nederlandse steden, waarvan nog dit jaar de eerste volgen. Eigenaar van de restaurants is horecaondernemer Nabil Besali en master franchisenemer voor Nederland is Amba Daoud. Die laatste voerde sinds juni 2015 gesprekken met Dunkin Brands om de keten weer naar Nederland te halen. 

Herintroductie

“De herintroductie op de Nederlandse markt is mogelijk omdat er in tegenstelling tot de vorige eeuw minder winkels nodig zijn om het concept winstgevend te maken. Bovendien loopt die stap parallel aan de introductie van de nieuwe huisstijl van Dunkin' Donuts. De felle roze en oranje kleuren worden aangevuld met warme, bruine, groene kleuren, samen met sfeervol hout”, meldt een woordvoerder van de formule. De Amsterdamse vestiging is het eerste ter wereld in die nieuwe stijl.

Wereldwijd

Wereldwijd telt de keten meer dan 12.000 vestigingen in 45 landen. De zaken verkopen onder andere diverse soorten donuts, bagels, panini's, American cookies en koffievarianten. 

Bekijk ook