Eerste 3 Engage & Grow Coaches in Nederland en België gestart

De eerste 3 Engage & Grow Coaches in Nederland en België zijn gestart. In België is Bieke Struyf van start gegaan en in Nederland zijn Marleen van Dam en Jan Vrencken begonnen als Engagement Adviseurs. 

“Als Business Coach werkt Marleen van Dam met MKB-ondernemers aan de opbouw van succesvolle, winstgevende bedrijven. Een goed team is hierbij van groot belang omdat het bedrijf uiteindelijk ook zonder de ondernemer moet kunnen werken. Vele ondernemers die zij spreekt en waar zij mee werkt hebben uitdagingen met ‘het personeel’. Als Engage & Grow Coach beschikt zij nu over een unieke aanpak om de betrokkenheid, bevlogenheid en het plezier weer in de organisatie te brengen”, vertelt Arnout Druyvesteyn, Master Licensee van Engage & Grow. 

“Een betrokken en bevlogen team is de onmisbare sleutel voor het succes van bedrijven en organisaties. Een hoog ‘Employee Engagement’ is de snelste en meest effectieve manier om organisaties te transformeren naar hogere productiviteit en winstgevendheid en een plezierige en stimulerende cultuur. Uit onderzoek blijkt dat van medewerkers in Nederland slechts 9% actief betrokken is (Gallup 2013), het laagst in heel Europa”, aldus Arnout.

Over Engage & Grow

Engage & Grow is een wereldwijde beweging die breekt met de traditionele manier van trainen en met een radicaal nieuwe aanpak tot ‘employee activering’ komt. Toen Marleen hoorde over deze nieuwe aanpak wist zij direct dat dit past bij haar. Marleen is in juli gestart als eerste gecertificeerde Engage & Grow Coach in Nederland en werd door oprichter Richard Maloney uit Australië persoonlijk getraind.

“Ik zie deze aanpak en programma’s als een ideale aanvulling op het coachen van de ondernemer aangezien het uiteindelijk toch het team is wat het moet doen. Mijn jarenlange ervaring als business coach leert me dat educatie en accountability van ondernemers en managers belangrijk is, maar dat betrokkenheid en bevlogenheid van het team als geheel uiteindelijk cruciaal is voor het succes van de hele organisatie. Met deze programma’s kan ik garanderen dat de betrokkenheid en bevlogenheid van teams drastisch omhoog gaat”, vertelt Marleen.

Bekijk ook