Dynamo Retail Group neemt Fietscity over

De Dynamo Retail Groep neemt per 1 oktober de franchiseformule Fietscity over. De in Enschede gevestigde formule exploiteert op dit ogenblik 11 vestigingen met name in het oosten van het land. Maarten de Vos, algemeen directeur Dynamo Retail Group, vertelt over de overname: “De Fietscity ondernemers passen uitstekend bij onze organisatie. Ze zijn gewend te denken en te werken vanuit een formule.”
 
Fietscity is ontstaan uit een samenwerkingsverband van Twentse fietsretailers en is de afgelopen 10 jaar uitgegroeid tot een formule die vooral op logistiek en administratief gebied toegevoegde waarde biedt aan haar ondernemers. Het aangepaste distributiemodel van veel key-leveranciers heeft de groei van de formule vertraagd terwijl DRG zich heeft ontwikkeld op het gebied van distributie. 

Wim Landewé, eigenaar van Fietscity, zegt daarover: “Met de introductie van Category Management heeft DRG ons rechts ingehaald en biedt onze ondernemers daarmee een beter toekomstperspectief.” Zelf blijft hij met gemengde gevoelens achter. “We zijn oprecht blij onze franchisenemers een gezonde toekomst te kunnen bieden maar evenzo teleurgesteld afscheid te moeten nemen van onze organisatie.”

Bekijk ook