Domino’s Pizza in top 20 ‘Most Innovative Growth Companies’

Het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes heeft Domino’s Pizza Enterprises opgenomen in de top 20 van de lijst van ‘Most Innovative Growth Companies’. 

Master-franchisenemer

Domino’s Pizza Nederland is onderdeel van Domino’s Pizza Enterprises (DPE). Met winkels in Australië, Nieuw-Zeeland, Monaco, Japan, Frankrijk, België, Duitsland en Nederland is DPE de grootste master-franchisenemer van Domino’s wereldwijd en beursgenoteerd in Australië. 

Innovaties

Domino’s Nederland zorgt als onderdeel van DPE voor haar aandeel in het innovatieve karakter. Zo worden in het DLAB, het Domino’s Lab, in samenwerking met Nederlandse Startups nieuwe ideeën gepitcht en getest. Ook is het sinds kort mogelijk om door middel van een SMS een bestelling te plaatsen bij Domino’s, kan de klant zijn bestelling tracken door middel van de GPS Tracker en zijn de ontwikkelingen rondom het zelfrijdende bezorgvoertuig, de DRU, in volle gang. 

‘’Het hoofddoel van Domino’s is natuurlijk het snel leveren van een goede, handgemaakte en warme pizza. Toch staat Domino’s voor méér dan dat, innovatie zit in ons DNA. Al onze innovatie is gericht om zoveel mogelijk gemak te leveren aan onze klanten’’, aldus CEO van Domino’s Nederland, André ten Wolde. Domino’s Nederland hoopt op 15 augustus haar 200e winkel te openen.

Forbes’ lijst

Om in de lijst van Forbes te mogen staan, moet een bedrijf minstens 7 jaar lang haar financiële data publiekelijk delen en een marktwaarde tussen de 2 en 10 miljard dollar hebben. De lijst wordt bepaald door te kijken naar het verschil tussen de waarde van de bedrijven op de beurs en hun gepubliceerde jaarcijfers. Dit verschil vertegenwoordigt het innovatieve karakter van bedrijven.

Bekijk ook