DA in surseance van betaling

De Rechtbank in Amsterdam heeft vandaag surseance van betaling verleend aan DA Retailgroep BV en Retail Shared Service Centre BV in Zwolle. Mr. Lensink is door de Rechtbank aangesteld als bewindvoerder.

DA Retailgroep BV is een Nederlandse retailorganisatie met in totaal 266 winkels. Alle winkels worden geëxploiteerd door zelfstandige ondernemers met uitzondering van zeven DA winkels die door DA Retailgroep BV zelf worden beheerd.

De groep is eveneens actief met een eigen DA Webshop. Het servicekantoor en het distributiecentrum zijn gevestigd in Zwolle.

Gevolgen

De directie van DA Retailgroep BV streeft er naar dat gedurende de surseance van betaling de DA winkels en de DA webshop normaal open blijven voor de klant. Dat geldt ook voor overige activiteiten zoals Drogistenunie BV. Daarom blijven ook het servicekantoor en het distributiecentrum vooralsnog operationeel.

Medewerkers die in dienst zijn van DA Retailgroep BV, en de overige vennootschappen die daar deel van uitmaken, blijven de komende tijd gewoon aan het werk. In totaal gaat het daarbij om 212 medewerkers (170,56 FTE).

Medewerkers van de franchisewinkels van DA zijn niet in dienst van DA Retailgroep BV, maar bij de desbetreffende zelfstandige ondernemer.

Afkoelingsperiode

Gelijktijdig met het uitspreken van de surseance van betaling heeft de Rechtbank in Amsterdam een afkoelingsperiode afgekondigd. Tijdens die periode kunnen leveranciers de bij DA Retailgroep BV aanwezige goederen, waar zij mogelijk eigenaar van zijn, niet opeisen.

Bekijk ook