COVID 19-update: Hoe gaat de franchisewereld om met het coronavirus?

Heel ondernemend Nederland wordt hard geraakt door het coronavirus en de daartegen door de overheid getroffen maatregelen. Gelukkig zien we ook veel voorbeelden van hoe deze crisis het beste in mensen naar boven brengt en hoe franchisegevers en franchisenemers samenwerken om de crisis door te komen. 

Heb je voorbeelden of verhalen die we kunnen delen? Laat het ons weten

Het laatste corona franchisenieuws

12 juni 2020

 • Begin juni was de succesvolle opening van de MultiVlaai kiosk in Roosendaal. Franchisenemer Kees Aarts vertelt waar hij door de coronacrisis tegenaan liep tijdens de opening van zijn vestiging Lees verder.

11 juni 2020

 • De coronacrisis heeft een stuwende werking op het aantal hypotheekaanvragen. Dat stelde De Hypotheker voor een uitdaging, een uitdaging die onder meer is getackeld met de overstap naar ‘advies op afstand’ en door adviesgesprekken via beeldbellen Lees verder.

10 juni 2020

 • Voor Hans Geveling, franchisenemer van 15 Albert Heijn-winkels, heeft de coronacrisis een positief effect gehad op de omzetten. Toch brengt de huidige periode ook hem de nodige uitdagingen Lees verder.

9 juni 2020

 • Toen alle vestigingen van Bagels & Beans op 16 maart de deuren moesten sluiten, is men meteen in overleg getreden met de franchisenemers en zijn er allerlei initiatieven bedacht Lees verder.

4 juni 2020

 • In de Retail Update van juni kijkt de Rabobank over de crisis heen naar de structurele veranderingen van de sector en naar de vijf kernthema’s die ook na ‘corona’ weer centraal staan in de verdere ontwikkeling van de retailsector Lees verder.
 • De fitnessbranche is hard geraakt door de coronacrisis. Franchise+ sprak met Anytime Fitness franchisenemer Daniël van Nassau en algemeen directeur Joep Brouns over hoe zij afgelopen periode met de coronacrisis zijn omgegaan Lees verder. 
 • Joris Malipaard, formulemanager van Bakker Bart, vertelt aan Franchise+ hoe de ondernemers met ondersteuning de crisis doorkomen en denkt in december trots terug te kunnen kijken op hoe ze het met elkaar gerooid hebben Lees verder.

3 juni 2020

 • Bufkes Woonboulevard opende op  1 juni haar eerste rooftop bar. ”Ondernemen in coronatijd biedt ook kansen! De beperkende maatregelen die door het coronavirus voor ons allen gelden zorgde bij mij voor extra creativiteit.” Lees verder. 

2 juni 2020

 • Om te vieren dat gasten vanaf 1 juni weer op een veilige manier ontvangen mogen worden in de restaurants, introduceert Subway Nederland ‘The Friendlong’ Lees verder.

29 mei 2020

 • De afgelopen maanden was het rustig in de ‘huiskamers’ van 30ml. Gelukkig openen ook zij vanaf 1 juni om 12:00 uur weer de deuren voor het nuttigen ter plaatse. Zij maken er een feestje van met de introductie van de zomerkaart Lees verder.

28 mei 2020

 • Diverse franchiseformules organiseren webinars om aan potentiële franchisenemers online te laten zien hoe zij omgaan met de coronasituatie en hoe het is om franchisenemer te worden bij die formule. Zo organiseren Bruna en Bagels & Beans beiden op 9 juni een webinar.

26 mei 2020

 • Hoe zien de Bagels & Beans vestigingen er na 1 juni uit? De franchiseformule heeft de afgelopen weken hard gewerkt om de realiteit in te passen in de ruimtes en de looproutes Lees verder.
 • Shunli Huang, medeoprichter eazie: “De afgelopen jaren zien we dat meer mensen bewust omgaan met eten. Ze willen gezonde versbereide maaltijden en ervan overtuigd zijn dat het eten aansluit bij hun persoonlijke visie op gezond leven. Door de corona-uitbraak is deze trend versneld en versterkt Lees verder.

20 mei 2020

 • Nu de 19 vestigingen van Anne&Max, wegens het coronavirus, geen gasten kunnen ontvangen wil de franchiseformule op creatieve wijze toch gasten blijven bedienen en dat nu ook met hun eigen muziek Lees verder.
 • Doppio Espresso bereidt zich voor om op 1 juni de deuren weer te openen. Naast de regels die voor iedere horecazaak gelden, kiest de koffiefranchise voor extra maatregelen om veiligheid te bieden aan gasten en het personeel Lees verder.

19 mei 2020

 • Ten tijde van de coronacrisis gaan blijvende veranderingen zich nestelen in onze samenleving. Welke gevolgen heeft dat voor de retail? Lees verder.
 • Bagels & Beans kijkt uit naar 1 juni, dan mag de horeca haar deuren hopelijk weer gedeeltelijk openen. De formule brengt een muzikale ode aan de gemiste gast Lees verder.

18 mei 2020

 • Franchise+ brengt op 25 juni een speciale editie van het vakblad uit met als thema ‘De kracht van franchise’. In deze uitgave staan we stil bij de effecten van het coronavirus op de franchisebranche Lees verder.

13 mei 2020

 • Het merendeel van de Nederlandse ondernemers verwacht te kunnen (blijven) bestaan in de anderhalvemetersamenleving. Dat blijkt uit de derde KVK-Flitspeiling waar een kleine 5.800 Nederlandse ondernemers aan mee hebben gedaan Lees verder. 
 • For the People heeft het MKB Ondernemersloket geopend. Bij dit loket kan gratis aanspraak gemaakt worden op advies rondom alle personeelsvraagstukken Lees verder.

12 mei 2020

 • De Rabobank wijdt haar Retail Update over de maand mei aan de huidige coronacrisis met als doel om ondernemers te inspireren en te activeren. Lees hier de gehele Rabobank Retail Update.
 • Qredits biedt ondernemers financiering om deze crisis te overbruggen. Voor ondernemers in het Midden en Kleinbedrijf is het nu mogelijk om een zogeheten corona-overbruggingskrediet aan te vragen Lees verder.

7 mei 2020

 • De opening hadden franchisenemers Cau en Tuyen van Nguyen zich ongetwijfeld anders voorgesteld, zo midden in de coronacrisis. Toch openden ze gisteren de deuren van hun Kwalitaria in Zeist. Het openingsfeest dat gepland stond kan door de coronamaatregelen niet doorgaan Lees verder. 
 • De Nederlandse consument heeft sinds de invoering van de coronamaatregelen online flink ingeslagen. De aankoop van elektronica en entertainment is fors gestegen, terwijl de online verkoop van kleding en schoenen de sterkste daling ooit meemaakte Lees verder. 
 • Brancheorganisatie INretail en retailserviceorganisatie ANWR-Garant ondersteunen winkeliers met 2 campagnes: #ikkooplokaal en #samenstaanwesterk Lees verder. 

6 mei 2020

 • Douglas verklaart Moederdag 2020 tot Heldinnendag. ˮIn deze video spreken we ons respect uit voor moeders en de heldinnen van de coronacrisis”, zegt Tina Müller, CEO van de Douglas Group Lees verder.
 • McDonald’s heeft een prototype restaurant ingericht. In deze voorbeeldsituatie toont de franchiseformule hoe zittende horeca in de 1,5 meter economie eruit zou kunnen zien Lees verder.
 • Franchiseformule Fitwinkel geeft met een speciale actie de zorg een steuntje in de rug. Personeel uit ziekenhuizen en verzorgingstehuizen of anderen die dag en nacht werken om het Corona virus in Nederland te bestrijden, kunnen zich opgeven voor diverse geschenken. 

30 april 2020

 • In een nieuwe 1,5 meter samenleving gaan retailers meer nadenken over het anders inrichten van de winkel. Bij het herinrichten wordt ook gekeken naar hygiëne en contant afrekenen. Automatische betaalsystemen kunnen hierin een uitkomst bieden. Daarom organiseert Cikam binnenkort een webinar: “Hoe werkt een automatisch betaalsysteem?” 

29 april 2020

 • Albert Heijn voegt elke dag extra bezorgmomenten toe en start op 3 mei tijdelijk met de thuisbezorging van boodschappen op zondag Lees verder.
 • Sinds woensdag 29 april heeft La Place een aantal Take Away locaties in Nederland geopend. Lees verder.

28 april 2020

 • De komst van het coronavirus zet de wereld op zijn kop, ook de huizenmarkt heeft hiermee te maken. Dit vraagt om een nieuwe manier van werken en soms enige creativiteit van onze makelaars. Hoe gaat HouseHunting om met de Coronacrisis? Lees verder. 
 • Rical Cleaning Products is een bedrijf dat al bijna 3 decennia met name hygiëne- en reinigingsproducten produceert, importeert en verkoopt. Ondanks, of dankzij, de huidige Corona-crisis opent Marieke Dols in korte tijd haar 2e vestiging Lees verder.
 • Er werd al lang gesproken over een samenwerking tussen De Pizzabakkers met de Amsterdamse worstenmakers Brandt & Levie. Die wens kwam door de uitzonderlijke Corona-omstandigheden in een stroomversnelling Lees verder.  

23 april 2020

 • De coronacrisis leidt tot een flinke toename van de drukte bij Food Connect. De maaltijdleverancier, die franchiseformule Eten met gemak heeft overgenomen, bezorgt meer maaltijden nu de horeca is gesloten en mensen minder snel de deur uit gaan. Food Connect zet nu horecapersoneel in Lees verder. 
 • Door de coronamaatregelen zijn de ontwikkelingen van de webshop bij DGN retail in een stroomversnelling geraakt. Het huidige totaal van 60 aangesloten Hubo en Multimate franchisenemers met een webshop, schaalt in één klap op naar meer dan 120 Lees verder. 
 • Hoe verloopt het met Mitra Drankenspeciaalzaken in tijden van Corona? Lees hier hoe Mitra de communicatie richting klanten en franchisenemers regelt, wat de ontwikkelingen in de webshop zijn, welke maatregelen er in de winkels worden genomen et cetera. 

22 april 2020

 • Welke gevolgen heeft de coronacrisis voor de binnenstad? Bureau RMC beschrijft 4 belangrijke ontwikkelingen die door de coronacrisis versneld plaats zouden kunnen vinden Lees verder. 
 • De huidige coronacrisis brengt voor iedereen vele vragen en onduidelijkheden met zich, bijvoorbeeld ten aanzien van geldende contracten, personeelszaken, vastgoed en financiën. De Clercq Advocaten Notariaat heeft een Q&A opgesteld met als doel een deel van de veel gestelde vragen te beantwoorden. Daarmee beoogt De Clercq een bijdrage te leveren en onduidelijkheden voor zowel particulieren, ZZP’ers als ondernemingen weg te nemen. Download hier de Q&A.

21 april 2020

 • Consumenten met een urgente vraag over hun zicht of gehoor kunnen een online videoconsult aanvragen bij Specsavers. Met Zorg op Afstand ontvangt de consument, voor wie het niet mogelijk of wenselijk is om naar de winkel te komen, persoonlijk advies van een optometrist of audicien. Zorg op Afstand is gestart naar aanleiding van de maatregelen rondom het Corona-virus Lees verder.
 • Als expert op het gebied van lokale marketing, weet Marvia als geen ander hoe juist nu lokale marketing van meerwaarde kan zijn voor de online zichtbaarheid van je bedrijf. Speciaal voor lokale bedrijven schreven zij een artikel op Frankwatching, het grootste marketing & tech platform in Nederland. Lees verder.

20 april 2020

 • Bagels & Beans opent merendeel van de vestigingen, met inachtneming van de corona-maatregelen. Lees hier verder.
 • HEMA verkoop laat sinds een paar weken een stijgende lijn zien. Lees hier verder.
 • Alle vestigingen van fit20 zijn inmiddels al vele weken gesloten, waarbij het wachten op versoepeling is. Wachten duidt wellicht op een passieve instelling, maar niets is minder waar. fit20 is lamgelegd, maar achter de schermen trainen ze er in lijn met hun dienst: op high intensity. Lees verder.

17 april 2020

16 april 2020

 • Wat kan je nu zelf als MKB ondernemer doen om grip te houden op de situatie die is ontstaan door het Corona-virus? Franchiseformule Claassen, Moolenbeek & Partners geeft 10 tips Lees verder.
 • De vestigingen van Brownies&downieS zijn hard getroffen door het Corona-virus, alle 53 vestigingen zijn op dit moment gesloten. Maar de franchiseformule heeft ook goed nieuws te melden: in augustus opent de formule haar eerste vestiging op een onderwijslocatie Lees verder.
 • Bij Papa John’s Nederland is de gezondheid en veiligheid van de klanten, het team en de lokale gemeenschappen altijd topprioriteit. Daarom kunnen klanten nu kiezen voor ‘Contactloze levering’ Lees verder.

15 april 2020

 • Om MKB-ers te helpen heeft CM&P een toolkit gemaakt die iedere ondernemer zelf in kan vullen. De toolkit helpt je om een beter inzicht te krijgen in je liquiditeitsbegroting. Dat geeft weer inzicht in welke stappen je moet nemen Lees verder.
 • Vandaag is het online platform HelpDeWinkelier gelanceerd om retailers een extra mogelijkheid te bieden in uitdagende tijden. Op dit platform kunnen consumenten winkels steunen door een waardebon te kopen die op een later moment in te wisselen is Lees verder.

14 april 2020

 • Ondanks de Corona crisis blijft Spare Rib Express nieuwe vestigingen openen. Onlangs is de 2e generatie franchisenemer gestart bij de franchiseformule Lees verder.
 • Het overheidsbesluit om alle eet- en drinkgelegenheden per direct te sluiten kan mogelijk ook voor Bufkes verstrekkende gevolgen hebben. De situatie laat de mooie synergie tussen franchisegever en –nemer zien, aldus trotse Charles, directeur bij Van Melik Food Groep. Lees verder.

9 april 2020

 • Meerdere Délifrance vestigingen hebben zich de afgelopen dagen van hun beste kant laten zien door verschillende lokale instanties en bedrijven te trakteren op belegde baguettes Lees verder.
 • ActionCOACH biedt gratis Business Support en Training voor bedrijven die de impact van de wereldwijde coronacrisis willen beperken voor hun bedrijf. Lees verder.
 • Goed nieuws uit de verhuurmarkt. “Ten behoeve van een van onze opdrachtgevers ontving ik een bericht van Van Donzel Onroerend Goed B.V. uit Uden, met de mededeling dat men (bij algemeen besluit van aandeelhouders) heeft besloten om geen huur in rekening te gaan brengen over het 2e kwartaal van 2020! Wat een ongelofelijk mooi bericht en ook zó welkom!”, aldus Menno Postma, eigenaar bij Vastgoed InterVisie op LinkedIn. 

8 april 2020

 • Marieke Dols is franchisenemer geworden voor Rical Cleaning Products, een bedrijf dat schoonmaak- en hygiëneproducten importeert, produceert en verkoopt aan met name de zakelijke markt. Producten waar in deze tijd veel vraag naar is Lees verder. 
 • Franchise+ haalt het net op bij diverse franchiseformules om te kijken hoe zij omgaan met de Corona-crisis. Nieuwsgierig hoe New York Pizza hiermee omgaat? Lees hier het interview met Steffen van Dijk Directeur Franchise Operations & Development. 

7 april 2020

 • Franchisenemer Michel Tijdgat van 30ml aan de Nachtegaalstraat in Utrecht speelt in op het gegeven dat men het Paasfeest thuis viert. Op 1e en 2e Paasdag bezorgt deze 30ml een ontbijtbox met verse producten aan huis. Michel vertelt: “Als ondernemer kun je ‘afwachten’ tot de situatie weer normaal is, maar liever zoek ik naar creatieve manieren waarmee we door kunnen blijven gaan met waar we goed in zijn: onze gasten verwennen met de heerlijkste koffie en verse gerechten!”
 • De omzet van de bestaande Spare Rib Express bezorgrestaurants is met 49% toegenomen vanaf de quarantaine maatregelen. Toch zorgt de toename in bestellingen niet voor negatieve reviews Lees verder.

4 april 2020

 • Bagels & Beans heeft een webshop geopend om hun franchisenemers te ondersteunen in deze moeilijke tijden. Lees verder.

2 april 2020

 • Horeca Crowdfunding Nederland was van start gegaan met een nieuwe crowdfundingactie voor een nieuwe vestiging van Rodeo American en Latin Grill. Ondanks de Corona-crisis, was het project in 1 minuut gefinancierd Lees verder.
 • Gezien het huidige economische klimaat en de diepe sporen die het coronavirus achterlaat binnen de retailbranche, heeft Euretco moeten besluiten te stoppen met haar speelgoedformule Jase&Joy Lees verder.
 • The International Franchise Fair, EXPOFRANQUICIA, de Spaanse beurs voor franchising, zou plaatsvinden van 7 t/m 9 mei. Door het Corona-virus zal deze nu plaatsvinden van 17 t/m 19 september Lees verder.
 • Gisteren lanceerde Monkey Town via hun kanaal Monkey Kidz TV een nieuwe online serie met 3 afleveringen per week voor de komende periode. "Als Monkey Town dragen we natuurlijk graag ons steentje bij om in deze roerige tijd een stukje plezier, soms met educatief randje, bij de kinderen te brengen", aldus Joris Naalden, managing director bij de formule.
 • Sinds het begin van de Corona-crisis is het aantal hypotheekaanvragen tegen de verwachtingen in sterk gestegen, meldt De Hypotheker. Zo nam het aantal aanvragen in maart met bijna een derde toe in vergelijking met februari Lees verder

1 april 2020

 • De vestigingen van Bagels & Beans zijn gesloten. Klanten kunnen de vestigingen steunen door online een stempelkaart te bestellen. Verder heeft de franchiseformule voorraad gedoneerd aan voedselbanken, zorginstellingen en het Leger des Heils Lees verder.
 • The Power Community heeft niet stilgezeten toen bleek dat zij tijdelijk geen leden meer mochten trainen door het Coronavirus. Zij hebben een online platform gelanceerd waarmee iedereen kan doortrainen Lees verder. 
 • Hoe gaat de jonge koffie en food franchiseformule 30ml Coffee Roasters om met de Corona-crisis? Franchise+ vroeg het aan de franchisegever Wendy Kooijman Lees verder.
 • HEMA neemt maatregelen om de negatieve effecten van de Corona-crisis op te vangen. De winkelketen benadrukt dat de continuïteit van het bedrijf op korte termijn niet in het geding is Lees verder.
 • De Pizzabakkers is een relatief jonge franchiseformule, hoe is het hun de afgelopen 2 weken vergaan? Lees hier het interview met de directeur en 2 franchisenemers.

31 maart 2020

 • Op 9 maart opende de Amerikaanse masterfranchisenemer van Chiqueolatte haar eerste vestiging in de Verenigde Staten. De Grand Opening die op de planning stond is in verband met het coronavirus echter nog even uitgesteld Lees verder.
 • Met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM werken winkelmedewerkers en kassières door ten tijde van de Corona crisis. Hierdoor laait een discussie op; wel of niet met contant geld afrekenen? Lees verder
 • De branchevereniging voor doe-het-zelfwinkels en bouwmarkten VWDHZ neemt strenge maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en tegelijkertijd essentiële producten beschikbaar te houden voor consumenten Lees verder. 

30 maart 2020

 • Home Instead Thuisservice stelt haar communicatiemiddel Memory Lane gratis beschikbaar aan al haar klanten, hun familie en naasten zodat senioren niet in een sociaal isolement raken in deze coronacrisis. Op deze manier wordt de sociale verbinding tussen senioren en hun familie en naasten toch in stand gehouden. Lees verder.

27 maart 2020

 • Kwalitaria en Délifrance starten actie tegen eenzaamheid. Kwalitaria en Délifrance roepen gezamenlijk iedereen op om iemand blij te maken met een kaartje. Vanaf afgelopen vrijdag zijn er gratis Lees verder.

26 maart 2020

 • Verschillende, soms ook concurrerende, merken, bedrijven en franchiseformules uit de horeca- en voedingsmiddelenbranche slaan hun handen ineen en komen met een initiatief voor alle restaurants: ‘Samen uit, samen thuis’. Hiermee roepen zij Nederlanders op om júist nu ‘uit eten’ te blijven gaan, maar dan thuis om zo de lokale restaurants te steunen en de omzetderving van veel restauranteigenaren en franchisenemers te beperken Lees verder.
 • Twee franchisenemers van New York Pizza in Breda hebben 40 pizza’s uitgedeeld aan het personeel in het Amphia ziekenhuis in Breda Lees verder.
 • De verschillen in omzetten die supermarkten noteren tijdens de Corona-crisis zijn groot Lees verder. 

25 maart 2020

 • De aangesloten zelfstandige ondernemers bij retailorganisatie ElectronicPartner Nederland hebben de vrijheid om zelf te bepalen of ze open blijven Lees verder. 
 • Andreas Van Kooten, Business Consultant bij Graydon, deelt in zijn blog 8 dingen die je als ondernemer in deze tijd van corona-crisis kunt doen Lees verder.  
 • De Beren ging dinsdag langs bij het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Om het zorgpersoneel een hart onder de riem te steken en hen te danken voor het heldhaftige werk ontvingen zij een uniek paar De Beren heldensokken Lees verder.

24 maart 2020

 • Koelewijn & Partners is een gratis Franchise Supportlijn gestart. Dit is een gratis advieslijn voor zowel franchisegevers als franchisenemers. Lees verder
 • Jamin heeft een bestelsite geopend. Via deze site kunnen consumenten bestellen en per winkel staat aangegeven of ze thuisbezorgen of dat de consument het kan afhalen. Bestellen van de Jamin-producten kan via Whatsapp of door te bellen.
 • De Ladyline vestingen continueren hun dienstverlening om cliënten te helpen bij afvallen en figuurverbetering, op afstand. Ze houden nauw contact met hun cliënten en hebben de inzet van de Ladyline App met adviezen, tips en trainingen verhoogd.
 • Spare Rib Express Tilburg verstrekt gratis maaltijden aan de longafdeling van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg. Lees verder

23 maart 2020

 • Momenteel is het voor iedereen een onzekere tijd. Geen idee wat er allemaal nog op ons af gaat komen. Gelukkig zijn er groepen in de samenleving waarop we kunnen leunen. Zoals de gezondheidszorg en degene die voor ons eten/boodschappen zorgen. Midmid helpt graag een handje helpen. De afgelopen dagen hebben zij veel vragen gehad over online bestellingen en bezorgen. Midmid biedt winkels die actief zijn in de voedselketen, de mogelijkheid om klanten online te laten bestellen. Hoe? Door gratis hun webshop software aan te bieden. Lees verder
 • Het is momenteel niet mogelijk om in Doppio vestigingen te komen genieten van de lekkere koffies, maar je kunt Doppio-ondernemers steunen door middel van een Koffiekaart. Zodra de Doppio vestigingen hun deuren weer mogen openen, geeft deze Koffiekaart jou recht op 10 koffies naar keuze (solo espresso, americano, cappuccino). Koffiekaarten worden gratis verzonden! Steun ook jouw favoriete vestiging? Samen staan we sterk! Lees verder
 • Met een uitgebreid pakket aan maatregelen leveren ook de waterschappen een bijdrage om (franchise)ondernemers door de coronacrisis te loodsen. Lees verder
 • Opluchting voor Rotterdamse formule Bram Ladage: We mogen open blijven voor afhaal. Lees verder

21 maart 2020

 • UITHOORN – Joop en Sandra Vet, eigenaren van Kwalitaria Zijdelwaard in Uithoorn, vonden het tijd voor iets positiefs in deze bizarre tijd. Zaterdagmiddag deelden ze namens hun cafetaria daarom 200 kroketten uit aan de ouderen en verzorgers van woonzorgcentrum Het Hoge Heem in Uithoorn. Joop: “We willen iedereen op deze manier een hart onder de riem steken.”

20 maart 2020

 • “Als er één ding belangrijk is geworden in deze onstuimige tijd, dan is het wel dat we elkaar moeten helpen. Het is belangrijk dat we als branche de richtlijnen van het RIVM goed volgen om verdere maatregelen te voorkomen. Goede communicatie helpt daarbij”, aldus Kwalitaria. Daarom biedt Kwalitaria zelfstandige cafetaria's gratis communicatiemateriaal aan. Lees verder.
 • De Corona epidemie eist een zware tol van ondernemend Nederland.  Een flink aantal van de ondernemers die via Capital Circle een lening hebben afgesloten zijn genoodzaakt hun bedrijf tijdelijk te sluiten, denk hierbij aan Horeca en sport gelegenheden. Uit het oogpunt van een prudent investeringsbeleid geeft Capital Circle geldvragers meer ruimte, zodat zij op korte termijn beter aan hun verplichtingen kunnen voldoen. Capital Circle heeft besloten voor alle leningen de komende termijn alleen rente te incasseren en niet de aflossing. Daarnaast worden alle leningen met één maand in duur verlengd.

19 maart 2020

 • Door de plotselinge sluiting van de scholen was het niet mogelijk om de vitaminen af te leveren bij schoolgaande kinderen. Daarom heeft Schoolfruit.nl gisteren en vandaag 70.000 kilo groente en fruit afgeleverd bij De Voedselbanken. Dit word nu verdeeld onder ruim 35.000 gezinnen in Nederland die de gezonde voeding hard nodig hebben. “Het geeft een goed gevoel dat we gezamenlijk zoveel Nederlandse gezinnen en kinderen thuis kunnen helpen via de prachtige organisatie De Voedselbanken Nederland. Trots op iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt!”, aldus mede-eigenaar van Schoolfruit.nl Peter de Boer. 
 • Happy Bodies begint met FitSnacks.TV. “Het Coronavirus heeft ons gedwongen de Happy Bodies Lifestyleclubs tijdelijk te sluiten. Maar wij hebben achter de schermen direct keihard ons best gedaan om met een professionele oplossing te komen. Een oplossing om je buiten de clubs van dienst te kunnen zijn en je fit & vitaal te laten blijven. Daarom starten wij per direct met FitSnacks.TV. Met deze online thuisservice bieden wij jou de oplossing om op ieder moment van de dag, waar je ook bent, bezig te kunnen zijn met sport, gezondheid en lifestyle. Alle leden van Happy Bodies ontvangen per mail een activatie link”, aldus Jibbe de Goede namens Happy Bodies. 
 • fit20 franchisenemer Jeroen Harteveld plaatst op LinkedIn het volgende bericht: "We gaan de komende weken proberen onze leden en omgeving te helpen als dit nodig is... Want het raakt ons allemaal, dus laten we hier samen doorheen komen. Als je hulp kunt gebruiken, mag je altijd een PB sturen, we ondersteunen in kinderoppas, boodschappen halen, medicijnen ophalen, hond uitlaten, of gewoon een belletje om te kijken of alles goed met je gaat."
 • De organisatie van de Franchisebeurs Onderneem ‘t! 2020 heeft als gevolg van de maatregelen rond het coronavirus besloten de beurs niet op 2 & 3 april te houden maar te verplaatsen naar donderdag 24 & vrijdag 25 september Lees verder
 • Spare Rib Express verstrekt gratis maaltijden aan de longafdeling van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg. “De zorg doet fantastisch werk en maken lange, zware dagen. Als blijk van dankbaarheid hebben we gratis maaltijden langs gebracht voor het personeel op de longafdeling van het ETZ in Tilburg”, aldus Yorrick Obben, één van de franchisenemers van Spare Rib Express Tilburg. Yorrick wilde er zelf, als initiatiefnemer van dit gebaar, geen ruchtbaarheid aan geven. Echter kwam dit bericht via een collega van Yorrick terecht bij het hoofdkantoor van Spare Rib Express Nederland, meldt FranchiseFormules.NL.

18 maart 2020

 • Franchisenemers in de food-sector worden misschien nog wel het hardst geraakt. Alle restaurants hebben hun deuren moeten sluiten en alleen bezorging en afhaal mag doordraaien
  Zo hebben de franchisenemers van Doppio Espresso hun deuren voorlopig moeten sluiten. De franchisenemers van New York Pizza, Bakker Bart, Domino’s Pizza, Subway, backWERK, De Pizzabakkers, Anne&Max, Spare Rib Express, Taco Mundo, Kwalitaria, FEBO en Papa John’s zijn nog wel open voor afhalen en/of bezorgen. We hebben de maatregelen die deze franchiseformules hebben getroffen voor u op een rij gezet.
 • Alle Anytime Fitness vestigingen zijn gesloten. Er is wel een mogelijkheid om thuis te trainen. In de Anytime Fitness workouts app staan meer dan 4000 verschillende oefeningen inclusief instructievideo. Hier staan ook oefeningen tussen die thuis gedaan kunnen worden. Lees verder.
 • De SPAR university winkels blijven open. Er zijn wel een aantal richtlijnen die ze moeten volgen. Daarnaast gaan ze juist nu in ziekenhuizen aan de slag. Lees verder > 

17 maart 2020

 • Straight-Line Leadership initieert het Black Swan Project. Het Black Swan Project is destijds door Straight-Line Leadership in Amerika gestart tijdens de financiële crisis om ondernemers en ceo’s zoveel mogelijk te ondersteunen bij het navigeren door bijzonder turbulente tijden. De situatie die nu is ontstaan door het Corona-virus verschilt dan wel van de financiële crisis maar heeft een net zo – zo niet grotere – impact op het bedrijfsleven en de economie Lees verder.

16 maart 2020

 • Horeca Crowdfunding Nederland heeft maandag voor alle lopende kredieten de aflossingsverplichtingen tijdelijk opgeschort. Dit besluit is een gevolg van de zondagavond ingestelde close down van alle horecabedrijven Lees verder.

Stuur ons uw nieuwstip