Blokker kondigt intentie aan tot sluiting 69 winkels in België

De directie van Blokker België heeft de ondernemingsraad afgelopen dinsdag haar intentie voorgelegd tot sluiting van 69 van haar 190 winkels in België als onderdeel van een plan om de rentabiliteit van de vennootschap te herstellen. Dit is gebaseerd op een analyse van de toekomstperspectieven van de verschillende winkels van Blokker in België voor de komende jaren. Deze voorgenomen sluiting van winkels zou kunnen leiden tot het verdwijnen van 302 banen.

De laatste 5 jaar is de omzet van Blokker in België gedaald met 20% en bedroeg het operationeel verlies in 2015 € 15 miljoen en verwacht de formule voor 2016 een operationeel verlies van € 18 miljoen.

Blokker België wil de uitdaging aangaan om haar rentabiliteit te herstellen en een positief toekomstperspectief voor de onderneming en haar medewerkers te bieden.

Masterplan

Daarom werd in 2016 een 'Masterplan' opgesteld, waarvan sommige acties reeds in uitvoering zijn, zoals de vernieuwing van het productassortiment, de facelift van de winkels en introductie van de online bestelpunten in de winkels. Het plan dat aan de ondernemingsraad werd voorgelegd betreft de optimalisatie van het beheer van de verkooppunten.

“De maatregelen die momenteel aan de ondernemingsraad werden voorgelegd leggen de nadruk op de noodzaak om onze strategie aan te passen aan de evoluerende markt en aan de nieuwe uitdagingen die dit meebrengt. Het voorgestelde herstructureringsplan bedreigt 302 jobs en ik ben er mij heel goed van bewust dat deze aankondiging voor ons allen erg moeilijk is. Er worden nieuwe kansen gecreëerd maar ook nieuwe beperkingen opgelegd. Wij willen Blokker N.V. de nodige middelen aanreiken om weer rendabel te worden en zodanig de toekomst van ons bedrijf in België veilig te stellen”, aldus Bernd Bosch, CEO Blokker België. 

Bekijk ook