Bagels & Beans gaat voor expansie

Bagels & Beans en De Aanhuurmakelaar zijn een samenwerking aangegaan. De Aanhuurmakelaar zal de horecaformule helpen bij het vinden van nieuwe geschikte locaties.

Ruim 20 jaar geleden werd begonnen met Bagels & Beans in Nederland. De franchiseformule heeft de afgelopen periode elke maand een nieuwe vestiging in Nederland geopend en is zo uitgegroeid naar 70 vestigingen.

Ronald Bakker, directeur en medeoprichter, vertelt: “We krijgen bijna dagelijks de vraag van mensen of er ook een Bagels & Beans in hun woonplaats of buurt komt. Wij vinden dat iedere plaats een eigen Bagels & Beans verdient. De komende jaren willen we daarom flink uitbreiden. We richten ons hierbij op woonplaatsen vanaf zo’n 35.000 inwoners.”

Bestaand en nieuwbouw

De in Utrecht gevestigde Aanhuurmakelaar is een landelijk opererende huisvestingsadviseur die voor bedrijven de aanhuur van nieuwe vestigingen begeleidt. De organisatie helpt Bagels & Beans bij het vinden van de juiste locaties in Nederland. Ronald: “We kijken zowel naar bestaande panden als nieuwbouwlocaties ter grootte van ongeveer 75 tot 250 vierkante meter. In potentie gezellige huiskamers waar je bijvoorbeeld ook prima kunt flexwerken.”

Buitenland

In Aken bevindt zich al een aantal jaar de eerste buitenlandse Bagels & Beans. Dat moeten er de komende jaren meer worden, en niet alleen in Duitsland. Ronald: “We onderzoeken momenteel de mogelijkheden met partners in verschillende Europese landen, onder meer in België, Frankrijk en Duitsland. Deze markten verschillen weliswaar van de Nederlandse, maar ik denk dat we met Bagels & Beans universele waarden als liefde, rust en ambacht uitdragen die een breed internationaal publiek aanspreken.”

Op 8 mei opent de formule een vestiging in Maastricht.