Albert Heijn-franchisenemer start met restaurant en hotel

In Kaatsheuvel wordt een nieuwe Albert Heijn supermarkt gebouwd met een hotel erboven en een restaurant in de winkel. In dat restaurant worden verse producten uit de supermarkt verwerkt die de houdbaarheidsdatum bijna bereikt hebben, meldt Foodvisie. De initiatiefnemers zijn Albert Heijn-franchisenemer Piet den Hartog en Coen Schelfhorst van OOKs Hospitality & Leisure.

Versbeleving

Versbeleving, dat staat centraal in de ‘nieuwe’ Albert Heijn van Kaatsheuvel. Dit gecombineerd in een nieuw supermarkt-, food- en gastvrijheidsconcept. Het leveren van hoge kwaliteit voedsel, het halveren van voedselverspilling en de klant bewust maken van ons voedsel, dat zijn de doelstellingen van de initiatiefnemers. “Hiermee kunnen we eveneens inspelen op de steeds hogere eisen die de hedendaagse klant stelt aan producten en diensten.”

Horecagelegenheid

In de horecagelegenheid kunnen gasten dagvers bereide maaltijden ter plekke consumeren of meenemen. Met het nieuwe horecaconcept wil Albert Heijn Kaatsheuvel voedselverspilling te lijf gaan en minimaal met de helft reduceren, aldus Piet den Hartog: “De producten die veel supermarktgasten niet nemen, omdat deze ‘tegen de datum’ aanzitten, zullen nu door onze koks worden verwerkt in dagverse maaltijden en menu’s”. 

In de opzet en uitvoering van het restaurant zal worden samengewerkt met OOKs Hospitality & Leisure, dit bedrijf zal ook de exploitatie van het GuestHouse Hotel voor haar rekening nemen. Het hotel bestaat uit 69 kamers, een receptie, bar en lounge. Ook komen er kantoorruimten en fitness- en vergaderfaciliteiten.  “In retail en hospitality moeten we met de tijd meegaan”, aldus Coen Schelfhorst, directeur van OOKs. “In de samenwerking met Albert Heijn Kaatsheuvel, al jaren de toonaangevende supermarkt in Kaatsheuvel, brengen we de wereld van retail, food en gastvrijheid bij elkaar. Daarnaast vertellen we op een bijzondere wijze, het verhaal van het verleden, heden en de toekomst van ons voedsel.” 

Als alles volgens planning verloopt, gaan de nieuwe supermarkt en het hotel eind 2017 open. 

Bekijk ook