Albert Heijn opent 4e logistiek centrum voor online groei

Binnenkort opent Albert Heijn een nieuw logistiek centrum in Eindhoven, specifiek voor online bestelde boodschappen. Dit zogenaamde Home Shop Center (HSC) is het 4e HSC van de supermarktketen, en, inclusief alle lokale HUB’s, de 25e locatie voor de bezorging van online bestelde boodschappen. Vanuit het HSC in Eindhoven worden straks tienduizenden bestellingen per week bij klanten in het zuiden van het land bezorgd.

In het pand van 18.000 m2 aan de Keten in Eindhoven wordt op dit moment gebouwd om vanaf het najaar 40.000 bestellingen bij klanten thuis te kunnen bezorgen. Ook worden vanuit de nieuwe locatie de op ah.nl bestelde boodschappen klaargezet bij de Pick Up Points in Brabant, Limburg en Gelderland. Het Home Shop Center geeft een impuls aan werkgelegenheid in de regio met op termijn plek voor 800 medewerkers.

Door het toevoegen van een extra HSC hoeven minder kilometers gereden te worden voor de thuisbezorging in het zuiden van het land. Vanuit Eindhoven wordt direct bij klanten in de omgeving bezorgd. Om nog meer kilometers te besparen rijden grotere vrachtwagens naar HUB’s in Brabant, Limburg en zuidelijke deel van Gelderland. Een HUB is een plek aan de rand van de stad waar de online bestelde boodschappen met een grote vrachtwagen worden afgeleverd. Vanaf daar rijden kleinere bezorgauto’s de stad in.

Bekijk ook