Albert Heijn mag Koornneef Supermarkten overnemen

Albert Heijn mag de Koornneef Supermarkten in Naaldwijk, Honselersdijk en Wateringen overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloten.

"De Koornneef supermarkten voeren de Albert Heijn formule. Er bestaat al sinds 2002 een sterke binding tussen Albert Heijn als franchisegever en de Koornneef supermarkten als franchisenemer. De marktpositie van de Koornneef supermarkten wordt dan ook toegerekend aan Albert Heijn. Door de concentratie verandert het marktaandeel van Albert Heijn daarom niet. De supermarkten waren en blijven Albert Heijn supermarkten", meldt ACM. 

Jumbo

Vorige week werd bekend dat Edward Koornneef een Jumbo Foodmarkt in het nieuwbouwproject De Rentmeester in Naaldwijk gaat openen. Het is de eerste versmarkt van Jumbo die door een franchisenemer geëxploiteerd wordt. Daarnaast zijn de Jumbo winkels aan de Emmastraat in Naaldwijk en de Vliethof in Wateringen overgenomen door Koornneef. Eerder dit jaar nam de Koornneef Retailgroep de Jumbo winkel in Oud-Beijerland over.

Bekijk ook