Wilco Jiskoot en Marcel Boekhoorn toegetreden tot RvC HEMA

Wilco Jiskoot en Marcel Boekhoorn zijn toegetreden tot de Raad van Commissarissen (RvC) van HEMA BV. Zij zijn de eerste leden van de nieuwe RvC van HEMA onder eigenaarschap van Ramphastos. Het is het doel om in het eerste halfjaar van 2019 de RvC verder uit te breiden met nog eens 3 leden. Wilco Jiskoot is nu voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Over Wilco Jiskoot

Wilco Jiskoot is een ervaren bestuurder die na zijn studie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam zijn carrière begon bij ABN AMRO. In 30 jaar tijd heeft hij meerdere afdelingen binnen de bank geleid. Zijn laatste functie bij ABN AMRO was vice voorzitter van de Raad van Bestuur. 

Daarna was hij één van eigenaren van de zakenbank Oyens & Van Eeghen. Wilco Jiskoot zet zijn expertise in als voorzitter van het bestuur van Right to Play (zowel in Nederland als internationaal) en als commissaris bij onder andere Jumbo Supermarkten, IJsvogel NV en als voorzitter van de RvC van Constellation Netherlands Holding BV. 

Over Marcel Boekhoorn

Marcel Boekhoorn is rasondernemer en oprichter van Ramphastos Investments, de eigenaar van HEMA. Ramphastos heeft op dit moment (overwegend meerderheids-) belangen in meer dan 45 bedrijven in verschillende sectoren. 

Marcel Boekhoorn begon zijn carrière in 1981 bij Deloitte & Touche als registeraccountant en in 1994 lanceerde hij zijn eigen risicokapitaal- en investeringsfonds Ramphastos Investments, dat hij nu nog steeds leidt. 

Marcel Boekhoorn heeft verschillende bedrijven geleid naar groei, expansie en marktleiderschap, door een buy-and-build-strategie na te streven en nieuwe klanten, zakelijke partners en de sterkste managementteams aan te trekken. Hij ondersteunt niet alleen portfoliobedrijven actief door hen te helpen bij het bepalen van hun strategieën, maar speelt ook een belangrijke rol bij het behalen van hun bedrijfsdoelstellingen. Voorbeelden van succesvolle investeringen zijn Bakker Bart, Telfort en High Tech Campus Eindhoven. Marcel Boekhoorn is lid van de Raad van Commissarissen van HEMA.

Bekijk ook