Meer HEMA vestigingen in handen van franchisenemers

De HEMA franchisenemers hebben een rol gespeeld bij de overname van de formule door Marcel Boekhoorn. Tijdens een ontmoeting in hotel Huis ter Duin in Noordwijk tussen 2 bestuurders van de HEMA franchisevereniging en Harry Mens zou de makelaar gezegd hebben 'waarom nemen jullie het niet zelf over?'

Mens bracht de franchisenemers vervolgens in contact met Boekhoorn en zo is de overname tot stand gekomen. Het voorstel van Mens, dat HEMA zou worden gekocht door de franchisenemers, leek niet haalbaar.

Afgelopen maandag meldde het FD dat Boekhoorn Nederlandse vestigingen wil verkopen aan de franchisenemers, zij krijgen dan toch meer macht in de franchiseformule. 

Boekhoorn wil de opbrengst gebruiken om de buitenlandse expansie van de winkelketen te versnellen. Van de 545 Hema-winkels in Nederland zijn er al 261 in handen van ongeveer 100 franchisenemers.

Boekhoorn heeft nog een plan om geld binnen te halen. Hij wil de eigen bakkerij, die op 7 locaties in Nederland actief is, afstoten. Bij de bakkerijen werken naar schatting zo'n 350 mensen.

HEMA wil niets over de plannen zeggen.

Bekijk ook