Intertoys stelt webshop open voor externe speelgoedaanbieders

Intertoys start met de online marktplaats ‘Nextail Connect!’. Het verkoopplatform Intertoys.nl wordt hiermee opengesteld voor externe speelgoedaanbieders. Hierdoor biedt de speelgoedketen klanten meer keuze en kan het online productassortiment in de toekomst sneller groeien. De uitbreiding start met een online groei van ruim 25.000 speelgoedproducten.

Hoe werkt het?

Wanneer de klant via de webwinkel Intertoys.nl een product bestelt van een externe aanbieder, betaalt de klant aan Intertoys. Via de online marktplaats ‘Nextail Connect!’ worden de producten doorgestuurd naar de aanbieder, die vervolgens de verzending en verdere service voor zijn rekening neemt. Tot slot verrekent Intertoys de aankopen achteraf met de externe verkoper.

“Voor Intertoys, als de specialist op het gebied van spelen en speelgoed, is de online marktplaats een logische stap. Door de online marktplaats zijn we nog beter in staat in te spelen op de wensen van onze klanten en invulling te geven aan de omnichannel strategie van Intertoys. De volgende stap is het koppelen van de online marktplaats aan de online bestelpunten waar al onze speelgoedwinkels van zijn voorzien”, reageert Steven van Nieuwenhuijzen, managing director Intertoys. 

Over Intertoys

Intertoys is opgericht in Gouda in 1976 en is, inclusief Bart Smit en Toys XL, de grootste keten van speelgoedwinkels in Nederland. In 2015 maakte de speelgoedorganisatie van Blokker Holding, waar Intertoys onderdeel van is, bekend dat de winkelformules Bart Smit, Toys XL en Intertoys samen verder zouden gaan onder de merknaam Intertoys. Op 12 oktober 2017 heeft Blokker Holding, de moedermaatschappij van Intertoys, het voornemen aangekondigd Intertoys te verkopen aan Alteri Investors. Naar verwachting wordt de transactie eind november afgerond.

Bekijk ook