Hoe werkt Lijnrecht?

Lijnrecht. Misschien nog niet voor iedereen een bekende formule in franchiseland. Reden voor Franchise+ om Niels Perik, de ‘founding father’ van Lijnrecht, te interviewen.

Lijnrecht begon in 2005 als een bureau(tje) met de focus op online marketing en het bouwen van websites. Inmiddels dekt ‘Lijnrecht Reclamemakers’ niet langer de lading, de dienstverlening is breder geworden. De franchiseformule focust zich op de strategie (en de uitwerking) om bedrijven te laten groeien. Het is de (hulp)motor in het aanjagen en realiseren van groei voor bedrijven.

“Dat doen we met een team van zelfstandige specialisten, samengesteld uit diverse vakgebieden. Strategen die opereren op de raakvlakken business development, marketing communicatie en sales”, aldus Niels Perik.

Waarom is het voor aspirant-ondernemers interessant zich juist bij Lijnrecht aan te sluiten? “Een inspirerende en creatieve samenwerking binnen een collectief van specialisten. Die hun kennis en kunde met elkaar delen. Die gemotiveerd zijn om het onderste uit de kan te halen voor hun klanten. En in teamverband willen werken aan (steeds) grotere projecten”, antwoordt Niels.

Ondersteuning

En hoe worden de franchisenemers ondersteund? “De franchisenemer ontvangt ondersteuning op zowel organisatorisch gebied als waar het gaat om boekhouding en administratie. Met beproefde systemen, standaarden en methodieken om effectiever te kunnen werken. Met een slim stappenplan om je te helpen met new business. En een meerdaags inwerkprogramma en training. Je maakt gebruik van het kantoor, de faciliteiten, de huisstijl en de website van Lijnrecht. Die merkwaarde straalt dus ook af op jou. En dat kan een extra hulp zijn bij het werven van nieuwe klanten.”

Zowel zelfstandigen als werknemers sluiten zich aan bij Lijnrecht. Zelfstandigen die graag in een groter verband willen werken. Die daar de meerwaarde van inzien, maar hun vrijheid niet willen kwijtraken. En werknemers met een sterke ambitie en drang om te willen ondernemen. “Die daarvoor niet of nauwelijks de ruimte krijgen. En die alle steun kunnen gebruiken om de stap naar zelfstandig ondernemerschap te zetten”, aldus Niels.

Instapfee en verdiensten

De instapfee is € 4.000,- voor ondersteuning bij de start, het starterspakket, trainingen en gebruik maken van de standaarden. Leden dragen 20% van hun omzet af aan het collectief.

“De verdiensten zijn sterk afhankelijk van het commercieel vermogen, kennis en kunde, netwerk en het aantal (werk)uren per week. Het inkomen van een franchisenemer is opgebouwd uit meerdere onderdelen. Het is vaak gebaseerd op uur-, project- of abonnementsbasis. Maar een eenmalige of doorlopende vergoeding komt ook voor”, legt Niels uit.

Denk bijvoorbeeld aan: declarabele uren die voortkomen uit de specialisatie, interne verkoopcommissies en externe marges (op handel), licenties en royalty’s.

Deelname aan Franchisebeurs Onderneem ‘t!

Lijnrecht neemt voor het eerst deel aan de 17e editie van de Franchisebeurs Onderneem ‘t!, die op 2 en 3 april plaatsvindt in Nijkerk. Waarom hebben jullie nu besloten om deel te nemen aan de beurs? “We bezoeken zelf de beurs al enkele jaren. Het is primair leuk, nuttig en gezellig! Elk jaar hebben we waardevolle contacten gelegd. Dit jaar komen we graag in contact met potentiële franchisenemers die zich willen aansluiten bij het Lijnrecht collectief. Daarnaast houden we graag gevoel bij de ontwikkeling op de markt. Op de franchisebeurs kunnen we dat allemaal goed combineren”, aldus Niels.