Bagels & Beans opent in Rotterdam Alexandrium

De 5e Bagels & Beans van de Maasstad opent op 23 oktober in Rotterdam Alexandrium. Franchisenemers van deze vestiging zijn Thai Vo (31) en zijn vrouw Jia-Li Liu (26) groeiden allebei op in de horeca. Hij in verschillende Aziatische restaurants en Rotterdamse hotels, zij in het Chinese restaurant van haar ouders. Bagels & Beans is hun eerste eigen zaak. Tijd voor een interview met deze franchisenemers in spe. 

Vertel eens, hoe kwamen jullie in Rotterdam terecht?

“Ik heb jarenlang in Rotterdam gewoond en gewerkt. Vandaar mijn affiniteit met de stad. Ik ken er bijna iedere straat. Voor onze eigen onderneming hadden we meerdere voorkeurslocaties, maar Rotterdam stond met stip bovenaan.”

Wat maakt de locatie zo speciaal?

“De wijk Oosterflank is met winkelcentrum Alexandrium het grootste winkelgebied van Rotterdam. We hebben voor Bagels & Beans twee panden samengevoegd. De glazen pui van wel 16 meter lang is een enorme blikvanger. Ook uniek is ons binnenterras. Een ideale oplossing, omdat we geen buitenruimte hebben. Die tweedeling geeft de ruimte een chique uitstraling.”
Van Azië naar het bageluniversum. Hoe kwam dat zo?  
“We speelden al lang met het idee om voor onszelf te beginnen. Door de sfeer, de producten en de prettige werktijden had Bagels & Beans onze voorkeur.”

Wat maakt Bagels & Beans voor jullie zo bijzonder?

“We kenden Bagels & Beans allebei al lang. Ik kwam er voor het eerst toen ik in Nijmegen woonde. De eigenwijsheid viel me meteen op: ze durven dingen anders te doen. Dat zie je bijvoorbeeld aan de menukaart, die met geen andere te vergelijken is. Bagels & Beans heeft een heel eigen dynamiek én verschillende doelgroepen. Van jong tot oud. De gastvrijheid en oprechte aandacht maakte ook meteen indruk op me. Mensen nemen de tijd om een koffie te drinken of bagel te eten, om rustig te werken of te studeren, vrienden te ontmoeten.”

Is het niet ook spannend, een eerste eigen zaak? 

“Ja, veel is nieuw voor ons. Gelukkig voelt Bagels & Beans als een grote familie. Dat sluit helemaal aan bij de sfeer die Bagels & Beans uitstraalt. En het maakt het ondernemen een stuk meer ontspannen. Ook de stage, die onderdeel uitmaakt van het inwerktraject, gaf veel vertrouwen. Die stage is om erachter te komen of het werk wel is wat we ervan verwachtten, zodat we straks niet voor verrassingen komen te staan. Deze stage heeft ons beeld van het werk alleen maar 100% bevestigd.”

Wat verwachten jullie van het leven als bagelbaas?

“We gaan ervoor zorgen dat onze gasten blijer de winkel uitstappen dan dat ze binnenkwamen, precies zoals wij dat zelf altijd hebben ervaren bij Bagels & Beans. We verwachten dat het voor onszelf ook meer rust en gezelligheid geeft dan ons eerdere werk. En die verwachtingen worden nu al versterkt doordat we veel mensen om ons heen horen zeggen dat het ze ook zo leuk lijkt om een eigen Bagels & Beans te runnen. We hebben echt geluk dat we dit kunnen doen.”