Thomashuis

Start je eigen Thomashuis

Het Thomashuis biedt een warm en geborgen thuis aan 8 à 9 mensen met een verstandelijke beperking. Dankzij het kleinschalige karakter en de inwonende zorgondernemers is er maximale tijd en aandacht. Het leven in het Thomashuis is als in een groot huishouden. Samen wordt er op een zo gewoon mogelijke manier met elkaar geleefd. Iedereen draagt op zijn eigen manier zijn steentje bij. 

Het verschil maken voor de bewoner

Het bijzondere aan een Thomashuis is dat elke vestiging een zelfstandige onderneming is die door een inwonend stel zorgondernemers wordt geleid. Hun eigenaarschap, betrokkenheid en toewijding zorgen steevast voor maximale persoonlijke aandacht en zorg in een liefdevolle omgeving. Dat is waar het voor ons om draait. Voor jullie ook?

Als Thomashuis-ondernemer hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden. Het Thomashuis is namelijk een franchiseconcept van franchisegever De Drie Notenboomen. Deze ondersteunt jou als zorgondernemer met raad en daad om ervoor te zorgen dat de energie naar de juiste dingen gaat. Het zorgondernemerschap biedt de mogelijkheid om de zorg in te richten zoals we het voor onszelf zouden willen. Geen onnodig papierwerk en bureaucratische managementlagen, maar zoveel mogelijk tijd en persoonlijke aandacht voor degene waar de zorg om draait: de bewoner. 

Een nieuwe dimensie in je zorgcarrière

Je bent in de gehandicaptenzorg gaan werken omdat je mensen wilt helpen. In een Thomashuis ga je terug naar waar de zorg om draait. Binnen een aantal kwalitatieve kaders zijn je partner en jij vrij om de zorg in je Thomashuis vorm en inhoud te geven. Je stelt je eigen bewonersgroep samen. Als je een Thomashuis overneemt, ben je vrij om vrijgekomen plekken weer in te vullen. Je stelt ook je eigen team van medewerkers samen. 

Je biedt de bewoners meer dan een dak boven het hoofd en een gevulde maag. Je zorgt voor een gelukkig en betekenisvol leven. Elk Thomashuis staat midden in de samenleving. Daarmee doorbreken we taboes en integreert de zorgwereld in de gewone wereld. Als zorgondernemer ben jij de spil hierin en leg je verbinding met de omgeving.

Wie ben jij als zorgondernemer?

Jij hebt hart voor de gehandicaptenzorg. Dit combineer jij met aandacht en respect voor onze bewoners en een ondernemende geest. 
Verder:

  • Eén van jullie heeft een diploma in de gehandicaptenzorg 
  • Eén van jullie heeft minstens 5 ervaring met de doelgroep
  • Je levenspartner heeft een groot zorghart en wil samen met jou ondernemen
  • Je omarmt onze visie dat zorg om persoonlijke aandacht en het welzijn van de zorgvrager draait
  • Je bent een goede luisteraar, verbinder, kwaliteitsgericht en betrokken

Al met al ben jij een duizendpoot met passie voor de zorg en heb je de drive om het verschil te maken voor mensen met een verstandelijke beperking. 

Wil jij ook jouw zorgdroom waarmaken? Laat je dan inspireren en vul snel je gegevens in via de rode button 'informatie aanvragen' in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Elk Thomashuis biedt mensen met een verstandelijke beperking een liefdevol thuis. De nadruk ligt op een zo gewoon mogelijk leven. Een leven waarin je geen nummer bent, maar een individu met eigen interesses, maniertjes en talenten. Elke bewoner heeft een eigen kamer die volledig naar eigen smaak is ingericht. Het is het huis van de bewoners, en thuis doen zij hun eigen ding. 

Feiten en cijfers

  • Het eerste Thomashuis opende de deuren in Lochem
  • Nederland telt sinds 2003 inmiddels 118 Thomashuizen
  • In het Thomashuis werken gemiddeld 6 werknemers (3,5 FTE) samen met de zorgondernemers
  • De zorg voor de bewoners wordt gefinancierd vanuit het persoonsgebonden budget, wat bepaald wordt uit de persoonlijke zorgvraag. De huurkosten worden in de regel betaald uit de Wajong uitkering of anders uit het eigen inkomen van de bewoner
  • De panden waarin Thomashuizen zijn gevestigd zijn eigendom van externe partijen

De kracht van franchise

Als zorgondernemer sluit je een franchisecontract af met De Drie Notenboomen voor 5 jaar. Je draagt de eindverantwoordelijkheid voor het reilen en zeilen in je eigen Thomashuis. Je wordt daarbij ondersteund door De Drie Notenboomen. Na het doorlopen van het selectietraject word je klaargestoomd voor het ondernemerschap via ons opleidingshuis. Om vlieguren te maken, loop je in het Thomashuis stage en krijg je een ervaren ondernemersstel als buddy. 

Zowel voor als tijdens het ondernemerschap kan je altijd terecht bij je persoonlijke ondernemerscoach voor begeleiding en expertise. Of je nou een praktische vraag hebt, wilt sparren over je persoonlijke ontwikkeling of op zoek bent naar een klankbord voor een nieuw idee. Je staat er nooit alleen voor. 

Eigen regie

Als zorgondernemer draai jij aan de knoppen en is zingeving nooit ver te zoeken. Tijd, persoonlijke aandacht, levensgeluk en keuzevrijheid. Jij en je levenspartner creëren in jullie Thomashuis een warm thuis en maken samen het verschil voor jullie bewoners.

Als Thomashuis-ondernemer ben je een stabiele factor in het leven van de bewoners en ben je verantwoordelijk voor de zorg en hun welzijn. Waar moet je aan voldoen? Minstens één helft van jullie heeft een diploma met betrekking tot de zorg en professionele ervaring met verstandelijk gehandicapten. De wederhelft moet er affiniteit mee hebben. Je woont met je gezin bij het Thomashuis, dus pal naast je werk. Dit maakt dat wonen en werken met elkaar verweven zijn. Als ondernemer ben je regisseur van je eigen tijd en leid je een betekenisvol leven. 

Wil jij ook jouw zorgdroom waarmaken? Laat je dan inspireren en vul je snel je gegevens in via de rode button 'informatie aanvragen'.

Van het gevangeniswezen naar de gehandicaptenzorg

Op 1 juni starten Gerda Slingerland en Marc den Biggelaar hun nieuwe leven als zorgondernemers van Thomashuis...

Van bokskampioen naar zorgondernemer

Martin Carels en Berna van den Dungen zijn sinds 2012 zorgondernemers van Thomashuis Nieuwkuijk. Dat zij de...

Thomashuis Warmenhuizen: ‘Samen vieren we het leven’

Een drukke, maar bruisende periode. Zo beschrijven Robert de Jong en Wendy Pronk in een vogelvlucht de overname van...

Thomashuis Harich zoekt na 10 prachtjaren opvolgers

Algemeen

“Er zit zoveel schoonheid in klein simpel geluk.” Een fragment uit een nummer van Guus Meeuwis dat al zo’n 10 jaar...

Franchise als antwoord op zorgknelpunten bij Thomashuis

Uitgelicht

Het begon allemaal met persoonlijke ervaringen in de zorg van Hans van Putten met zijn zoon Thomas. Nu staan er 118...

NFV: Thomashuizen wint NFV Franchise Trofee

NFV

Thomashuizen en de combinatiewinkel Coop, The Read Shop en D.I.O. Drogisterijen waren de grote winnaars tijdens de...

Wat kwam er terecht van alle plannen?

Uitgelicht

Nederland heeft 749 verschillende franchiseformules. Sommige formules ontwikkelen zich razendsnel en zijn succesvol...

Franchise aantrekkelijke optie voor zorg

Algemeen

De gezondheidszorg is volop in ontwikkeling. De druk op de zorg neemt toe. Doordat wij met z'n allen ouder worden...

Thomashuizen geven zorg weer een gezicht

Reportage

De ‘warme woon- en leefplek’ die Hans van der Putten zocht voor zijn verstandelijk beperkte zoon Thomas, vond hij...

Geïnteresseerd in deze formule?
Informatie aanvragen
Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
Informatie aanvragen
Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
Direct informatie aanvragen

Kerncijfers

Franchise sinds
2003
Aantal vestigingen
118
Eigen vermogen
€ 0
NFV lid
Ja