Mitra Retail B.V.

Mitra drankenspeciaalzaken

Sinds de oprichting in 1974 behoort Mitra tot een van de grootste drankenspeciaalzaken van Nederland. De unieke formule is sinds 2016 voor 100% franchise waarbij de ondernemers gezamenlijk voor 50% eigenaar zijn van de formule. De overige 50% is in handen van de Monnik dranken welke al meer dan 100 jaar als familiebedrijf dranken importeert en distribueert. Mitra onderscheidt zich als full service drankenspeciaalzaak met een groot assortiment van onder andere speciaalbieren, bijzondere gedestilleerd producten, cadeaus  en exclusief bij Mitra beschikbare wijnen. Naast dit assortiment is er voldoende extra ruimte om als ondernemer te kunnen specialiseren op het gebied van lokale producten en vraag.

Mitra is erkend lid van de NFV.

Wat doet Mitra?

Bij Mitra spreken we niet over een hoofdkantoor maar over een retail service organisatie wat de ondernemer ontzorgt op het gebied van inkoop, marketing en communicatie. Dit zodat de ondernemer zich kan richten op het belangrijkste: bezig zijn met het product en de consument. Wij geloven in lokaal ondernemerschap en vinden het belangrijk dat niet Mitra, maar de ondernemer centraal staat. Met het service kantoor wordt u in staat gesteld om met plezier en passie te ondernemen, het verschil te maken en te bouwen aan het eigen succes.

Verder is Mitra een platte en transparante organisatie waarbij er naast de gestelde franchise fee voor de formule geen bijkomende kosten zijn. Door middel van de flat fee worden de kosten van de formule gedekt, maar vanwege de coöperatieve manier van werken is er geen winstoogmerk voor de formule zelf. Dit betekent ook dat alle voordelen altijd ingezet worden ten behoeve van de ondernemer. 

Profiel franchisenemer Mitra

Als franchisenemer van Mitra beschikt u, met onze hulp, over een uitstekende kennis van de dranken. Als lokale specialist op het gebied van dranken maakt u gebruik van de formule van Mitra om optimaal in te spelen op de markt. Met uw eigen ondernemersmentaliteit en ambities in combinatie met de formule van Mitra bent u in staat om de consument perfect te bedienen en binnen uw eigen beschermde gebied de rol van drankenspecialist te verwezenlijken.

Hans Visser ziet droom uitkomen met Mitra

Uitgelicht

De ervaren ondernemer Hans Visser verruilde Dordrecht voor het Drentse Zuidwolde en bouwde daar iets moois op. Maar...

‘Het beste resultaat als mensen zelf kunnen proeven’

Interview

Het juiste wijntje of biertje bij de maaltijd: foodpairing kan het leven verrassend aangenaam maken. Met het...

Op zoek naar de verbinding tijdens Onderneem ’t!

Reportage

De economie trekt aan, het consumentenvertrouwen neemt toe. Net als het vertrouwen om een eigen franchisezaak te...

De val en herrijzenis van Mitra

Uitgelicht

Eind juni viel het doek voor slijterijketen Mitra. Voor de franchiseorganisatie werd al snel een koper gevonden. In...

Geïnteresseerd in deze formule?
Informatie aanvragen
Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
Informatie aanvragen
Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
Direct informatie aanvragen

Kerncijfers

Franchise sinds
1974
Aantal vestigingen
115
Waarvan franchise
115
Eigen vermogen
€ 15.000
NFV lid
Ja