WGA: laat u verrassen!

Over enkele maanden gaat u op een andere manier betalen voor arbeidsongeschikte werknemers. Vanaf 2017 worden de rekeningen die u krijgt voor uitkeringen van vaste- en flexibele werknemers die arbeidsongeschikt zijn, namelijk samengevoegd. Dat kan een vervelende boodschap lijken, maar laat u aangenaam verrassen. Het biedt namelijk kansen op besparing van uw loonkosten! 

Hoe werkt het?

Werknemers die arbeidsongeschikt zijn belanden meestal in de WGA, een wet waar u de rekening voor betaalt. Een WGA-uitkering wordt voor een maximale periode van tien jaar in rekening gebracht. Het is dus zaak om deze uitkeringen zoveel als mogelijk te voorkomen en in ieder geval te beperken. U mag zelf kiezen wie u daarbij ondersteunt en hoe u de kosten verzekert: bij het UWV of een door u gekozen verzekeraar. Nu de financiering van de WGA binnenkort drastisch wijzigt, is het zinvol om dit jaar een weloverwogen keuze te maken over uw WGA-verzekering. Laat u daarom goed informeren over dit onderwerp. 

Uw keuze maakt verschil

Het maakt een groot verschil of u klant bent bij het UWV of een verzekeraar en het is afhankelijk van de situatie in uw onderneming waar u het beste af bent. De verschillen in premie zijn groot en bovendien maakt u een keuze vaak voor meerdere jaren. Ook de ondersteuning bij kostbare re-integratietrajecten verschillen tussen UWV en verzekeringsmaatschappijen onderling. Hoeveel u straks betaalt ligt aan de keuzes die u nu maakt.

Laat u helpen!

Er zijn diverse onafhankelijke adviseurs in Nederland die gespecialiseerd zijn in het ondersteunen van bedrijven bij hun WGA-verzekering. Omdat zij weten hoe de premie bij UWV zich ontwikkelt en uitstekend op de hoogte zijn van het aanbod van verzekeraars, kunnen zij u met het WGA-vraagstuk als geen ander bijstaan. Zij laten u de financiële gevolgen zien van de wijzigingen per 2017, de kansen op besparing van uw loonkosten en het krijgen van meer grip op de re-integratie en de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Guus Mineur, SuperGarant Verzekeringen
Reacties: guus.mineur@supergarant.nl

 

SuperGarant Verzekeringen ontwikkelt oplossingen om schade te voorkomen, biedt verzuimbegeleiding van zieke medewerkers én financiële oplossingen, zoals verzekeringen.