Brandgevaar door vuilcontainers

Staat er ook achter uw bedrijf een flinke hoeveelheid brandbaar materiaal? Zoals pallets, een vuilcontainer of lege verpakkingen. Jaarlijks ontstaan er veel branden in afvalcontainers en buitenopslag. Een brand hierin kan snel overslaan naar uw bedrijf. Maar met eenvoudige preventiemaatregelen is dit is te voorkomen.

Brandgevaarlijke situaties

Afval wordt vaak opgestapeld aan de achterkant van het pand, uit het zicht. Dat is ook de plaats waar medewerkers even naar buiten gaan om te roken. Een in de haast weggegooide sigarettenpeuk kan soms niet goed gedoofd zijn en vormt een gevaar voor de stapel hout, karton en plastic.  Maar ook bijvoorbeeld een buurman die verbouwt en zijn afvalcontainer tegen de blinde muur van uw bedrijf plaatst. Zo’n afgelegen plek met veel brandbaar materiaal is ook een veel gekozen plaats voor brandstichting. Een vorm van vandalisme die simpelweg plaatsvindt omdat het kan. 

Gebruik stalen afvalcontainers en doe ze op slot

U kunt er zelf veel aan doen om de kans op brand zo klein mogelijk te houden. Om te beginnen; zorg ervoor dat het opgeruimd en netjes is in en rondom uw bedrijf. Gooi al het afval in de afvalcontainer en zorg voor een zo groot mogelijke afstand tussen de container en uw bedrijf. Veel verzekeraars eisen zelfs 10 meter. Is dat niet haalbaar, dan is een stalen afvalcontainer een goed alternatief. Doe de deksel na sluitingstijd op slot. Maak regelmatig een rondje rond het bedrijf om te kijken of er riskante situaties zijn ontstaan. Het is een kleine moeite en verkleint de kans op brand enorm! 

Frank Smits Frank Smits
Adviseur

SuperGarant Verzekeringen ontwikkelt oplossingen om schade te voorkomen, biedt verzuimbegeleiding van zieke medewerkers én financiële oplossingen, zoals verzekeringen.

Stel je vraag aan Frank Smits