Vanaf terras bestellen met mobieltje: Restaurant Fuiks zet in op gastvrijheid

Het Capelse restaurant Fuiks eten en drinken introduceert dit voorjaar naast de nieuwe terraskaart ook een nieuwe manier van bestellen op het terras. Gasten kunnen met hun smartphone eenvoudig hun bestelling doorgeven. ‘’Zo heeft de bediening meer tijd om een goede gastheer- of vrouw te zijn.”

Hoe voller het terras, hoe minder tijd voor de gasten, zo luidt de regel. Als het aan eigenaar Marinus Rien Bothof en zijn horecateam ligt geldt dit niet voor hun terras: Vanaf deze week biedt restaurant Fuiks gasten de mogelijkheid om zelf te bestellen via hun eigen smartphone. Bothof: ‘’Lege glazen en net te lang moeten wachten op de bediening zijn niet alleen voor de gasten vervelend. Iedereen die in de gastvrijheidsindustrie werkt, doet zijn best een goede gastheer- of vrouw te zijn. Op drukke dagen blijkt het soms lastig te zijn elke gast de aandacht te geven die hij of zij verdient. Door zelf te  bestellen krijgt de bar of keuken direct de bestelling door. Zo zit de gast niet met een leeg glas en heeft de bediening tijd om bijvoorbeeld spijssuggesties te geven bij een van onze 24 open wijnen of tijd voor een gezellig praatje.”

Via een gratis app of websitelink kunnen gasten hun drank en borrelhappen bestellen. Ook het roepen van de bediening of aan een andere tafel gaan zitten kan met dit systeem zonder moeite. Bothof: ‘’Gasten kunnen op de optie ‘’Roep ober’’ klikken. Dan staat er in no-time iemand van de bediening bij je aan tafel. Wanneer je halverwege je drankje aan een tafel met meer zon wil zitten, is dit ook geen probleem. Het systeem zorgt dat de bon blijft kloppen en deze is op elk moment in te zien. Dit systeem hebben we samen met een aantal partijen ontwikkeld en is uniek in Nederland. Achter de schermen werken we al aan een meer uitgebreide versie.”

NIX18

Het restaurant doet er alles aan om te zorgen dat iedereen met dit systeem kan bestellen. Zo is er een uitstekend WIFI-signaal op het hele terras en wie geen smartphone heeft krijgt een Ipod te leen. Toch blijft de bediening meekijken, zeker wanneer er alcohol wordt besteld. De eigenaar van het restaurant kent zijn verantwoordelijkheden: ‘’Als horeca- ondernemer en lid van Horeca Nederland hebben wij ons aan bepaalde regelgeving te houden, ook als het gaat om NIX18. Daarom moet een zelfbestelling altijd geaccordeerd worden door een gastheer of gastvrouw. Twijfelen zij of iemand boven de 18 is? Dan wordt de gast gevraagd zich te legitimeren.”

Over Fuiks

Fuiks eten en drinken is geen dag hetzelfde. Onze chefs en service doen er dagelijks alles aan om u te verrassen met hun passie en creativiteit. Dat proeft u terug in onze gerechten en beleeft u met onze gastvrijheid en sfeervolle omgeving. We werken met pure ingrediënten, van nose to tail en van farm to table. Zowel in ons restaurant als op het terras aan het water bent u welkom voor een goed glas wijn of bier, een fijne lunch en een smaakvol diner. Dit maakt ons een van de prettigste locaties aan de Hollandsche IJssel. Op 15 minuten afstand van Rotterdam en parkeert u gratis.

Lees meer over:
Franchise+ Franchiseplus
Redactie