5 Fraaie afwerkingstips voor uw drukwerk

Aan de afwerking van uw drukwerk wordt door ons de hoogst mogelijke prioriteit gegeven. Het afwerkingsproces is voor ons minstens zo belangrijk, omdat u bij hoge kwaliteit drukwerk ook een schitterend eindproduct mag verwachten. Het verfraait niet alleen uw drukwerk, maar geeft vaak ook extra functionaliteit. Daarbij stelt het u in staat om bepaalde aspecten die u belangrijk vindt extra te benadrukken. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar we hebben 5 fraaie tips voor u op een rijtje gezet.

1)    Pregen

Met deze techniek brengen we hoogteverschillen aan in uw drukwerk. De verhoogde of verdiepte beelden zorgen voor een verfijnde uitstraling. Zonder inkt te gebruiken accentueert u bepaalde elementen van uw drukwerk. Het is daarom ook aan te raden deze techniek selectief te gebruiken in uw ontwerp. Laat u bovendien door onze vakmensen goed adviseren over het type papier dat u gebruikt, want dit is een zeer bepalende factor voor het eindresultaat. 

2)    Spot-UV

Net als bij pregen legt u met Spot-UV lak de nadruk op specifieke elementen van uw ontwerp. Spot-UV lak brengt uw drukwerk tot leven door een glanzende lak aan te brengen op bijvoorbeeld een logo of tekstgedeelte. Bij de juiste lichtinval krijgt dit element op deze manier een extra luxe uitstraling. Met name in combinatie met een mat laminaat, wat vaak gebruikt wordt bij visitekaartjes of ansichtkaarten, wordt dit contrast extra bijzonder. 

3)    Stansen

Met deze techniek wordt uw drukwerk met een stansmes in een eigen vorm gesneden. Dit is een speciaal type vormafwerking die de normale snijmachine niet kan. Denk bijvoorbeeld aan uitgesneden cirkels in het midden van uw ontwerp. Deze techniek wordt vaak toegepast bij producten zoals offertemappen of deurhangers. 

4)    Foliedruk 

Bij foliedruk wordt kleur- of metaalfolie onder invloed van warmte op uw drukwerk aangebracht. Door bijvoorbeeld hoogglans metallic kleuren, goudfolie of zilverfolie te gebruiken, wordt uw product exclusief afgewerkt. Hoogwaardige producten zoals boeken of luxueuze brochures zijn hiervoor uitermate geschikt.  

5)    Geurlak

Misschien wel het exclusiefst van alle 5 de opties is om geurlak aan te brengen op uw drukwerk. Het is een dunne, transparante laag die rechtstreeks over uw drukwerk heen wordt gelegd. Bij contact met de laag komt de geur vrij. Zorg er voor dat de geur perfect aansluit bij uw boodschap of emotie die u bij de ontvanger wilt losmaken. 

De Groot - grootsgedrukt.nl

de groot
Lees meer over:
Dick Hoekman Dick Hoekman
Accountmanager
Stel je vraag aan Dick Hoekman
CAPTCHA