Happy Bodies Franchise

Het is de missie van Happy Bodies om een gezond leven en vitaal oud worden bereikbaar te maken voor iedereen, door een uniek concept aan te bieden in een landelijk dekkend netwerk, waar een doelgroep zich tot aangetrokken en prettig bij voelt en waar op een laagdrempelige manier aan gezondheid gewerkt kan worden. 

Word jij franchisenemer bij Happy Bodies?

Wat is het Happy Bodies franchise concept?

Happy Bodies is een uniek en onderscheidend lifestyle "boutique" fitnessconcept in het premiumsegment van de markt, altijd voorzien van een geavanceerd en volledig geautomatiseerde "state of the art" trainingscircuit: de Milon Cirkel. Een locatie voor de franchisenemer kan naar wens worden aangevuld/uitgebreid met een stretching zone van Five en/of een kleine functionele zone voor Personal Training. Happy Bodies is een concept wat perfect inspeelt op de consument die weinig tijd heeft, maar toch aan zijn of haar gezondheid wil werken in een mooie club met prettige en persoonlijke sfeer. 

Waarom franchisen bij Happy Bodies?

Happy Bodies is speciaal voor de doelgroep die niet van de "normale" sportschool houdt, maar wel weet dat bewegen belangrijk is om vitaal oud te worden. Een uniek pluspunt voor de franchisenemer omdat die zijn/haar club opent in een nichemarkt, met meer dan voldoende potentieel. Daarnaast onderscheidt de franchise van Happy Bodies zich door kleinere studio's met "state of the art" inrichting en apparatuur, onder begeleiding van persoonlijke coaching en gastvrijheid van de lifestylecoaches. 

Wat onderscheidt de Happy Bodies Franchise? 

 • Ontstaan vanuit een heldere visie door jarenlange ervaren ondernemers uit de fitnessbranche
 • Focus op een doelgroep die steeds groter wordt: de minder actieve (35+) sporter
 • Kleinschaligheid in combinatie met optimale veiligheid dat inspeelt op de alsmaar groeiende vraag uit de markt
 • Processen, partners en producten zorgvuldig en op een professionele manier samengevoegd

Voordelen van franchisen bij Happy Bodies

De franchisenemer bij Happy Bodies wordt echt in het gehele proces begeleid. Van het vinden van een geschikt pand, de aanvragen bij de gemeente en het uit handen nemen van de totale verbouwing. Happy Bodies regelt het! Andere voordelen voor de franchisenemer zijn:

 • Happy Bodies is een uniek en onderscheidend fitnessconcept wat weinig tot geen last heeft van de concurrentie uit de normale fitnessmarkt
 • Happy Bodies ontzorgt de franchisenemer van A tot Z op het gebied van backoffice en neemt daarvoor de complete ledenadministratie en marketing uit handen, maar verzorgt ook alle benodigde sales- en managementtrainingen van de eigen Happy Bodies Academy
 • De kracht van samenwerking: met gelijkgestemde (fitness)ondernemers één missie; Nederland op een veilige, professionele, maar vooral laagdrempelige manier fit oud te kunnen laten worden. 

De geschikte Happy Bodies franchisenemer

Happy Bodies zoekt toegewijde en gedreven ondernemers, die voor het succes willen gaan. Niet alleen qua rendement, maar voornamelijk ook in het begeleiden en coachen van mensen naar hun trainingsdoelen. De perfecte franchisenemer:

 • Gaat graag met mensen om met oprechte interesse 
 • Kan diverse (zakelijke) achtergronden hebben, zoals voormalig clubmanagers die dromen van een eigen sportschool
 • Kunnen huidige clubeigenaren zijn die graag met hun sportschool willen switchen naar een Happy Bodies studio voor meer structuur en kracht
 • Kunnen investeerders zijn die affiniteit hebben met sport en kansen/potentie zien in dergelijke clubs en het concept.

Start nu je eigen Happy Bodies franchise club!

Ben jij geïnteresseerd en gemotiveerd geraakt na het lezen over de franchiseformule van Happy Bodies? Reageer dan snel en kom in contact met Happy Bodies voor de franchisekansen! 

Het ontstaan 

De eerste Happy Bodies locatie is in het voorjaar van 2015 geopend in Amstelveen. De toenmalige founders Romano Morais, Alex Aberkrom en Jibbe de Goede zagen dat er een enorme kans lag binnen het segment van de "minder actieve sporter''. Drie jaar later en 7 eigen clubs verder ontstond het franchisemodel van Happy Bodies en werd Jack van Hoof aangetrokken om de franchiseformule verder te laten groeien. Weer drie jaar later, en ondanks corona, heeft Happy Bodies nu 19 franchisevestigingen waarbij het totaal aantal clubs op 25 staat en Happy Bodies daarmee de grootste keten binnen dit segment vormt. 

Missie & Visie van Happy Bodies  

De missie van Happy Bodies luidt als volgt: "Voor iedereen een gezond leven en vitaal oud worden bereikbaar maken, door een uniek concept aan te bieden in een landelijk dekkend netwerk, waar een doelgroep zich tot aangetrokken en prettig bij voelt en waar op een laagdrempelige manier aan gezondheid gewerkt kan worden."

De visie van Happy Bodies: Door toenemende concurrentie en een consument die minder loyaal is geworden, zijn kleinschalige, innovatieve concepten in de vorm van personal training, outdoor training en boutique studio's een booming market. Door op de juiste manier in te spelen op de behoefte van een deel van de doelgroep aan persoonlijke begeleiding en meer beleving, kan een groot potentieel bereikt worden. Voor deze setting is men bereid een meerprijs te betalen waardoor betere marges gerealiseerd kunnen worden. 

Kernwaarden

 • Duidelijkheid en transparantie
 • Franchisenemer qua backoffice volledig ontzorgen
 • Open en eerlijke communicatie

Groeidoelstellingen 

Momenteel heeft Happy Bodies 25 locaties. De komende 5 jaar wil de franchiseformule doorgroeien naar 50 clubs in Nederland, door uitbreiding van nieuwe clubs, overnames en openen van extra clubs van bestaande franchisenemers. 

Fitnessfranchise formules vergeleken

Naast de inhoud van de formule speelt natuurlijk ook geld een grote rol. In dit artikel vergelijken we 10...

Happy Bodies Lifestyleclubs

Interview

Happy Bodies is een ‘boutique fitnessclub keten’ waarbij iedereen zich op zijn of haar gemak voelt, met als...

Hoe je met ‘kleinschalig’ scoort in de fitness

Algemeen

In april 2015 opende de eerste vestiging van Happy Bodies haar deuren en in maart van dit jaar stond de teller op...

Geïnteresseerd in deze formule?
Informatie aanvragen
Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
Informatie aanvragen
Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
Direct informatie aanvragen

Kerncijfers

Franchise sinds
2018
Aantal vestigingen
26
Waarvan franchise
20
Entreegeld
€ 10.000
Franchise fee
10%
Totale investering
€ 175.000
Eigen vermogen
€ 60.000