FloatCenter

FloatCenter is in 2007 opgericht door ondernemer Rob Koene. Rob maakte in het buitenland kennis met floaten. In onder andere Groot-Brittannië, Amerika, Australië en Zweden heeft floaten al jaren een grote bekendheid en een landelijke dekking. Deze internationale populariteit van floaten en de eigen float-ervaring hebben Rob doen besluiten om in Nederland een eigen floatcenter op te zetten. Het aanbieden van floaten op een goede manier vraagt om tijd en aandacht. Alleen met de juiste producten, uitgebreide knowhow en vakkundige begeleiding is het mogelijk om de klant een optimale float-ervaring te laten beleven. Rob volgde dan ook een intensieve opleiding in Londen. Na veel onderzoek in verschillende landen en een gedegen voorbereiding opende hij in november 2007 FloatCenter Haaglanden.

Float- en wellnessconcept

In de afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de doorontwikkeling van het FloatCenter concept. Anno 2017 staat er een compleet float- en wellnessconcept dat duidelijk inspeelt op de vraag van consumenten naar service, persoonlijke aandacht, vakkundige advisering en kwaliteit van behandelingen. Het aantal FloatCenters in Nederland is inmiddels zes. Passend bij de heersende trends ten aanzien van wellness en de toenemende bewustwording van mensen dat de gezondheid van lichaam en geest van groot belang is, zijn nieuwe FloatCenters in voorbereiding. Onze missie is hierbij kort en bondig: floaten voor iedereen toegankelijk maken.

FloatCenter staat voor kwaliteit, rust, begeleiding, maximale ontspanning en resultaat. Zodra je bij FloatCenter binnenstapt, waan je je direct in een andere, relaxte wereld. 

Eén uur floaten staat gelijk aan vijf uur slaap!

Wie ooit in de Dode Zee heeft gezwommen, heeft floaten eigenlijk al ervaren. Het komt er in het kort op neer dat je drijft op ruim 30cm zout water in een speciaal daarvoor ontwikkelde floatcabine of floatroom. Floaten is de manier om de diepste ontspanning te bereiken die je kunt ervaren. Tijdens het floaten worden de prikkels zwaartekracht, geluid en licht uitgesloten. Officieel wordt dit Floatation REST (Restricted Environmental Stimulation Technique) genoemd. De effecten van floaten zijn jarenlang wetenschappelijk onderzocht en verschillende onderzoeken tonen aan dat floaten de meest effectieve methode is tegen onder meer stress, oververmoeidheid en overbelasting (zowel fysiek als mentaal) Behandelingen bij FloatCenter worden in enkele gevallen vergoed door de zorgverzekering

Franchiseformule

Het floaten voor iedereen toegankelijk maken doen we onder meer door nieuwe FloatCenters te openen, deels in eigen beheer en deels door middel van onze franchiseformule. Voor de beste dienstverlening aan onze klanten geloven wij in persoonlijke betrokkenheid, inzet en regionale / lokale aanwezigheid. De groei vormgeven door middel van samenwerking met ondernemers is voor ons dan ook een logische keuze. We hebben de overtuiging dat ondernemerschap de drijvende kracht achter ons concept is. Nationaal en internationaal.

Interesse?

Vraag hier direct meer informatie aan!

Geïnteresseerd in deze formule?
Direct informatie aanvragen

Kerncijfers

Franchise sinds
2011
Aantal vestigingen
6
Entreegeld
€ 7.500
Totale investering
€ 160.000
Eigen vermogen
€ 60.000