Ecocert

Ben of word jij een zelfstandig EP-adviseur of eigenaar van een bouwadviesbureau? En wil je je bedrijf professionaliseren? Join our label! Als franchisenemer ben je eigenaar van jouw Ecocert-vestiging en geef je leiding aan een team van (EP) adviseurs. De meeste labels laten we ons opplakken door anderen, voor dit kwaliteitslabel kies je zelf.

Het Ecocert Franchiselabel

Ben of word jij een zelfstandig EP-adviseur of eigenaar van een bouwadviesbureau en wil je je verduurzamingsadviesdienst professionaliseren? Skip de ontwikkelfase – berucht om de kostbare ‘beginnersfouten’ – en profiteer als Ecocert franchisenemer van:

 • Een gevestigde merknaam bij grote opdrachtgevers door het hele land
 • Een landelijke formule met ervaring, knowhow, uniforme uitstraling
 • Een gezamenlijke capaciteit bij grote projecten en klanten
 • Bewezen en innovatieve adviesstrategieën en -producten
 • Centrale en geautomatiseerde backoffice ondersteuning
 • Jouw certificering direct geregeld, op orde en betaalbaar
 • Professionele landelijke tot lokale marketingondersteuning
 • In huis ontwikkelde producten en een beheersysteem voor jouw bedrijfsvoering, kwaliteitsborging en klantcommunicatie

Een groeimarkt

Duurzaamheid is een hot topic. Hoe wij omspringen met mens en milieu, bepaalt letterlijk onze toekomst. De gebouwde omgeving draagt hier voor zo’n 12% aan bij in termen van CO2-uitstoot*. Daarnaast blijft de vastgoedmarkt op een stabiel en ongekend hoog niveau: 2022 zal een jaarlijkse stijging aan vastgoedinvesteringen kennen van 16% naar een volume van €20 miljard**. Ook de duurzaamheid van een pand wordt steeds relevanter. Geldverstrekkers en beleggers mijden risico en nemen maatregelen om minder niet-duurzame objecten in hun portefeuille te hebben. Niet in de laatste plaats omdat kantoren per 1 januari 2023 over minimaal energielabel C moeten beschikken, dit is wettelijk verplicht. Dit leidt tot een flinke vraag naar nulmetingen (energielabels), maar ook naar duurzaamheidsadvies.

Kijk hier wat wij voor onze klanten doen

 

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking. De koffie staat klaar!

 
* CBS Statline Emissies broeikasgassen (IPCC) 2021
** CBRE Real Estate Outlook 2022

Ecocert is energie! Met onze energie brengen we iedereen die vastgoed bezit, beheert en ontwikkelt verder: beleggers, beheerders, ontwikkelaars makelaars, gemeenten en woningbouwverenigingen.

We stellen energielabels op voor zowel bestaande als nieuw te bouwen utiliteitsgebouwen en woningen en geven onafhankelijk advies over het effectief verduurzamen van vastgoed. 

We zijn van oorsprong een nuchter Gronings bedrijf en laten ons werk voor onze kwaliteit spreken. In deze wereld laten we ons de meeste labels opplakken door anderen. Maar voor dit kwaliteitslabel kies je zelf. Informeer nu naar ons franchiselabel en jouw toekomstige Ecocert franchisevestiging!

Ecocert in het kort

 • In 2011 opgericht in het Groningse Veendam
 • Volledig BRL-9500 gecertificeerd voor het opstellen van energielabels en energie-adviezen voor alle typen bestaande en nieuw te bouwen woningen (EP-W/B & EP-W/D) en utiliteitsgebouwen (EP-U/B & EP-U/D)
 • Werken voor (semi-)publieke instellingen, woningbouwverenigingen, beleggers, beheerders, ontwikkelaars en makelaars
 • Landelijk opererende formule-gestuurde serviceorganisatie vanuit onze eigen beheervestigingen in Groningen en Utrecht.
 • Werken met in huis ontwikkelde producten en een beheersysteem ten behoeve van onder meer bedrijfsvoering, kwaliteitsborging en klantcommunicatie
Geïnteresseerd in deze formule?
Direct informatie aanvragen

Kerncijfers

Franchise sinds
2018
Aantal vestigingen
3
Waarvan franchise
1
Entreegeld
€ 15.000
Franchise fee
Op aanvraag
Eigen vermogen
€ 15.000