Host & Ghost Kitchen

Wil jij franchisenemer worden in de branche van host/ghost kitchen? Bekijk op deze pagina's of er een franchiseformule bij jou past. 

Wat verstaan we onder Host & Ghost kitchen?

Een host kitchen is een keuken die gehost wordt door een horecabedrijf dat de menu’s van een ander merk bereidt voor plaatselijke bezorging. Het concept is vrij eenvoudig: een restaurant – of hotel – voorziet zijn keukenfaciliteiten om het menu van een ander merk te bereiden, en dit uitsluitend voor bezorging.  Een host kitchen is dus met andere woorden een bestaand restaurant dat zijn eigen keuken en personeel inzet om bezorgmaaltijden te bereiden voor een compleet ander restaurant of (virtueel) merk. Als host kitchen kan het restaurant Big Poppa’s Burger vanuit hun keuken dus bijvoorbeeld vegan burgers bereiden voor Vegan Burger Brothers, Sushi voor Oh My Sushi of Vleesburgers voor Thrill Grill in de nabijgelegen stad. Een host kitchen is echter niet noodzakelijk een samenwerking tussen twee restaurants, of tussen een restaurant en een virtueel merk. 

Waarom Host & Ghost kitchen

In de afgelopen jaren heeft de horeca zich razendsnel ontwikkeld om de steeds hogere verwachtingen van de consument op het gebied van snelheid, keuze en gemak tegemoet te komen. De vraag naar meer comfort is uiteraard niet nieuw. Klanten zijn altijd op zoek naar snellere en handigere manieren om aan hun trekken te komen.  Mensen willen eten wat ze willen, wanneer ze het willen en waar ze het willen. Dankzij de efficiëntie van online bestellen en de exponentiële groei van bezorgplatforms, zoals DoorDash, Ubereats, Deliveroo en vele anderen, zijn de uitgaven voor bezorgmaaltijden tot ongekende hoogten gestegen. 

Meer weergeven