Themabijeenkomst: Verkoop franchisevestiging - wat is uw rol als franchisegever?

Franchise+ organiseert samen met De Clercq Advocaten Notariaat de gratis themabijeenkomst met als onderwerp ‘Verkoop franchisevestiging - wat is uw rol als franchisegever’. Deze bijeenkomst zal gehouden worden op donderdag 18 mei 2017 bij De Clercq Advocaten Notariaat in Leiden.

De verkoop van franchisevestigingen is een actueel onderwerp. Maar wat is uw rol als franchisegever daarin? Mag u zich bemoeien met de waardebepaling? Moet u geïnteresseerde kopers waarschuwen als de vraagprijs te hoog is? En heeft u inspraak op de eisen aan de nieuwe franchisenemer? Heeft de verkopende franchisenemer een aanbiedingsplicht aan u? Mag hij het onderhands verkopen aan andere franchisenemers? En aan wie komt nu de waarde van de opgebouwde goodwill toe? Welke rol spelen (generieke- en franchiseketen-specifieke) softwarelicenties en privacyaspecten (klantgegevens) hierbij? Het is duidelijk: er is het nodige te zeggen over dit onderwerp. 

Door deel te nemen aan deze bijeenkomst krijgt u als franchisegever in een korte tijd een goed beeld van wat uw rol en verplichting is in dit proces. Ook krijgt u tips om uw franchisecontract zo in te richten dat u grip heeft op dit proces en u discussies met uw franchisenemers tot een minimum kan beperken. In de aansluitende borrel kunt u onder het genot van een hapje en een drankje verder van gedachten wisselen met uw collega-franchisegevers. Kortom, zonder meer een bijeenkomst die het bezoeken waard is!

Het programma:

  • 15:45 uur Ontvangst 
  • 16.00 uur Presentatie door Jan-Willem Kolenbrander 
  • 16.30 uur Presentatie door Robert-Jan van der Wart
  • 17.00 uur Discussie aan de hand van stellingen
  • 17.30 uur Rondvraag en afsluiting
  • 17.45 uur Borrel 

Locatie: De Clercq Advocaten Notariaat, Hoge Rijndijk 306, 2314 AM Leiden.

Deze bijeenkomst is uitsluitend bedoeld voor franchisegevers. U kunt zich kosteloos aanmelden door u hieronder in te schrijven. Indien u vooraf al vragen heeft, horen wij dat graag via info@franchiseplus.nl zodat wij deze in onze voorbereiding mee kunnen nemen.

Informatie

Locatie

Leiden