Samen sterker

Overweeg jij ook om franchisenemer te worden? Of ben je er al mee bezig en ben je nu aan het kijken binnen de verschillende formules? Wat je ook wilt gaan doen, houd dan rekening met een aantal zaken.

Franchise is een mooie manier van ondernemen. Het biedt kansen als je voor jezelf wilt beginnen. En je hoeft niet het ‘wiel’ opnieuw uit te vinden voor je onderneming. Tegen betaling exploiteer je een zaak met een bestaande handelsnaam, zoals Hubo of Jamin. Je houdt je aan de uniforme uitstraling om de betreffende producten en/of diensten aan te houden. In andere woorden, je runt zelfstandig een bedrijf en geniet van de voordelen van een grote organisatie. Kortom, een mooie samenwerking! Samen sta je ook sterker, zeker in deze tijden.

Starten als franchisenemer

Wil je starten als franchisenemer? Kies eerst voor een formule die echt bij jou past. Je kijkt bijvoorbeeld welke branche je trekt of je gaat met zoveel mogelijk formules in gesprek. Zodra je een keuze hebt gemaakt, kun je je verdiepen in de formule en de ontwikkelingen van de afgelopen jaren. Onderzoek of er markt- vestigingsplaats onderzoeken zijn gedaan en achterhaal in welke gebieden je ondersteuning krijgt van de franchisegever. Het is belangrijk om hiervoor de tijd te nemen. Je kunt ook overwegen om een franchiseadviseur aan te nemen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen en niet voor verassingen komt te staan.

Franchise en corona

Uiteraard dien je ook rekening te houden met de huidige corona pandemie. De marktomstandigheden zijn tijdelijk anders en je moet je voortdurend aanpassen aan de veranderende marktomstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan het sluiten van je winkel, leveranciers die niet (kunnen) leveren, veranderingen in trends, afstand houden en anders reclame maken. Helaas zijn dit omgevingsfactoren die nu van invloed zijn op een franchiseformule. Focus daarbij vooral op klantgerichtheid, klantbehoud en klanttevredenheid. Stel jezelf constant de vraag: ‘waar hebben uw klanten nu vooral behoefte aan?’.

Breng alle kosten in beeld

Alles kost geld. Een onderneming starten is dan ook helaas geen uitzondering. Het is dan ook goed om alle kosten in een overzicht te plaatsen. Welke eigen inbreng is minimaal nodig? Welke kosten maak je zoal en zijn deze kosten eenmalig of misschien doorlopend? Hoe zit het met marketingkosten? Hoeveel mag je zelf inbrengen? En stel je eens voor dat je alles in kaart hebt gebracht. Heb je dan ook nagedacht over telefonie, internet of andere IT-diensten? Je wilt natuurlijk wel kunnen bellen, een mail versturen of klanten laten pinnen. Ga daarom voor alles onder één dak voor een vast bedrag per maand.

Alles onder één dak

Alle IT-diensten onder één dak, dat is toch ideaal? Je hoeft niet naar meerdere partijen te kijken. Zo krijg je geen aparte facturen meer, maar houd je het voor jezelf lekker overzichtelijk. Digihero biedt telefonie-, internet-, clouddiensten en overige diensten zoals pinoplossingen en geavanceerde kassasystemen. Daarbij zorgen we ervoor dat de ICT in orde is, zodat jij kunt blijven focussen op je franchiseonderneming. 

Samen staan we sterk

Het franchiseconcept is een succesvolle vorm van samenwerken. We willen dan ook graag een bijdrage leveren door voor een up-to-date en een veilige toekomst te zorgen. Jij focust op je vak en wij op ICT. Samen staan we sterk. En komen we er sterker uit. 
 

Soufiane Achraa Soufiane Achraa
Sales Manager

De alles-in-één partner voor MKB bedrijven met een standaard ICT-vraagstuk. 

Stel je vraag aan Soufiane Achraa