Welke tas is perfect voor jouw klanten en medewerkers?

Je wilt je bedrijf goed voor het daglicht laten komen. En daarom ben je op zoek naar een prachtige tas die je aan je medewerkers en klanten kunt geven. Maar welke tas past het best bij je bedrijf? Als franchiser wil je natuurlijk dat je klanten en medewerkers blij worden van hun tas en tegelijkertijd reclame maken voor je onderneming.

Tas bedrukken

Wanneer je je tas bedrukt met jouw logo, maken de tassendragers overal reclame. Je kunt er ook voor kiezen om jouw huisstijl te verwerken in de tas. Zo personaliseer je de tassen en komen anderen (ongemerkt) in aanraking met jouw bedrijf. En die anderen zijn allemaal potentiële klanten. Dit is een vrij goedkope keuze, en ook nog eens tijdloos! Bedrukte tassen, tijdloos en goedkoop.

Soort tas

Een belangrijke overweging bij het kiezen van de juiste tas is natuurlijk het soort tas dat je wilt geven. Ben je franchiser in de sportbranche? Kies dan voor een sporttas. Heb je een wijnwinkel? Kies dan voor een leuk wijntasje. Verkoop je kleine producten zoals sierraden? Dan is juist een klein tasje om sieraden in te doen hartstikke leuk. Heb je een slagerij? Verkoop je producten dan in koeltassen met jouw logo. Verder kun je nog opvouwbare tassen vinden, of boodschappentassen. In principe is er voor ieder soort bedrijf wel een passende tas te vinden.

Soort materiaal

Voor sommige bedrijven is het materiaal misschien ondergeschikt aan het soort tas. Voor andere bedrijven is het juist weer prima om te kiezen voor een duurzaam materiaal, om de duurzaamheid van het bedrijf uit te dragen naar klanten. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor een jute tas of een katoenen tas. Maar ook gerecycled plastic is een duurzame keuze. Een shopper van rPET voor je warenwinkel is een geweldig cadeautje voor je klanten. Of wat dacht je van een papieren tas? Deze is gemaakt van gerecycled papier en is ideaal wanneer je een groentewinkel hebt.

Wanneer deel je de tassen uit?

Het moment waarop je tassen uitdeelt is geheel aan jezelf. Je kunt dit doen bij klanten die erin geïnteresseerd zijn na aankoop van een product. Maar je kunt ook ervoor kiezen om iedere nieuwe medewerker een welkomstpakket te geven met daarbij een tas. Of na afloop van een congres een goodiebag met allerlei informatie over jouw bedrijf. Wat je ook kunt doen is zorgen voor een spaaractie zodat mensen voor jouw tas kunnen sparen. Of bij het afsluiten van een abonnement. Er zijn genoeg momenten waarop je de superleuke, hippe tassen uit kunt delen.

Is het effectief?

Tassen gebruiken ter promotie van jouw bedrijf is heel effectief. Je kunt het uitdelen aan allerlei mensen. En of jouw doelgroep nou studenten zijn of zorgmedewerkers, iedereen komt altijd tassen te kort en neemt ze overal mee naar toe. Feestjes, festivals, het strand, de sportschool, de winkel: noem maar op. Zo weet je zeker dat heel veel mensen jouw logo zien en misschien alleen al om die hippe tas willen zaken willen doen met jou.

Lees meer over: