De voordelen van een Franchise ondernemer

Wanneer jij met het idee loopt een eigen onderneming te starten, dan kan dit op verschillende manieren. Je kunt ervoor kiezen volledig op eigen houtje een zaak te openen, maar je kunt je ook aansluiten bij een Franchise formule. Een franchise is in principe niets meer dan een overeenkomst tussen een franchisenemer en gever. Eén van de bekendste voorbeelden die we kennen is de McDonalds. Het grote voordeel, is dat je niet alles meer zelf hoeft te bedenken. Dit heeft als voordeel, dat jij je volledig kunt richten op het ondernemer zelf. Vooral als starter, kan het interessant zijn te kijken naar de mogelijkheden. Welke voordelen je als Franchise ondernemer allemaal hebt lees je hier.

Bedrijfsplan

Het grote voordeel wat je hebt als jij je besluit aan te sluiten bij een franchisegever, is dat je niet meer hoeft na te denken over de formule en huisstijl. Deze staat immers al beschreven en dient enkel en alleen volledig te worden opgevolgd. Wel heeft dit als kanttekening, dat je niet zelf kunt bepalen of je een bepaalde productcategorie toevoegt aan je assortiment. Het kan namelijk zijn, dat de franchisegever, dit contractueel heeft vastgelegd. Je kunt dus niet zomaar een lijn van je favoriete sportbeha in je kledingwinkel leggen, omdat jij vindt dat dit een slimme zet is. Dit dien je te allen tijde, mits anders overeengekomen te overleggen.

Risico

De risico’s die je loopt al franchisenemer zijn doorgaans een stuk kleiner, dan wanneer je een volledig nieuw concept wilt uitrollen. Vooral gezien het feit een franchiseformule bij de meesten al bekend is en er ook flink wat marketingbudget tegenaan is en wordt gegooid. Je hoeft dus niet zelf opnieuw het wiel uit te vinden als het gaat om de marketing van je bedrijf of product. Daarnaast biedt het ook een enorm voordeel dat je grootschalig kunt inkopen, wat de prijs ten goede komt, maar ook de ervaring die team achter de formule met zich meebrengt zorgt ervoor dat je de concurrentie vaak een stap voor kunt blijven. Ook lift je automatisch mee met reguliere campagnes en marketingacties op bijvoorbeeld radio of televisie. Dus is de tweede elomi bh voor de helft van de prijs, dan is de kans vrij groot, dat velen ook de weg naar jouw winkel weten te vinden.

Ondernemen

Eén van de grootste voordelen waarvan wij vinden wat het runnen van een franchise onderneming met zich meedraagt, is dat jij je volledig kunt focussen op het ondernemen ansich. Doordat het stuk marketing en ook de inkoop grotendeels is gecentraliseerd, hoef jij je hier geen zorgt om te maken. Wanneer je een volledig eigen onderneming runt, dan is het zaak ook deze facetten van het ondernemen te beheersen of zelfs uit te besteden. Vooral als starter, is de kans aanzienlijk, dat het budget dit niet toelaat. Je kunt je dus voorstellen, dat het meeliften met een marketing campagne over de voordelen van een push up bh een stuk beter uit zal pakken, dan wanneer je deze campagne zelf dient te bedenken en uit te voeren.

Lees meer over: