Vergroot de bekendheid van je nieuwe franchisevestiging

Open je binnenkort een nieuwe franchisevestiging? In dat geval is het zaak om tijdig na te denken over de wijze, waarop je deze vestiging introduceert bij de lokale bevolking. Kies je bijvoorbeeld voor digitale reclame, door een banner te tonen in abri’s langs de kant van de weg in jouw vestigingsplaats? Ga je voor een advertentie in de lokale krant om consumenten te wijzen op de opening van je franchisevestiging? Richt je jezelf wellicht voornamelijk op online vormen van marketing? Ondernemers wordt aangeraden te kiezen voor een combinatie van allebei; online- en offline marketing vullen elkaar aan. In dit artikel lees je er meer over.

Kracht van herhaling bij online- en offline marketing

Door te kiezen voor online- en offline marketing profiteer je van de kracht van herhaling en bereik je tegelijkertijd een zo breed mogelijk publiek. Immers, niet iedereen is even actief op het internet. Andersom zal niet iedereen die online actief is, de banners in de digitale abri’s voorbij zien komen. De kracht van herhaling zit daarbij specifiek in de toepassing van bijvoorbeeld lichtmastreclame. Door in één straat meerdere lantaarnpalen van jouw lichtmastreclame te voorzien, kan een voorbijganger niet om je nieuwe franchisevestiging heen. Zeker in drukke straten zullen dagelijks al snel honderden mensen de borden passeren.

Lichtmastreclame heeft een breder doel

Gebruik de lichtmastreclame overigens niet alleen voor het vergroten van de bekendheid van je franchisevestiging. Deze vorm van buitenreclame leent zich ook goed voor het bieden van routeinformatie aan de consument. Zeker wanneer je franchisevestiging nieuw geopend is, zal een consument de route naar deze vestiging nog niet goed kennen. Middels lichtmastreclame help je de consument op weg naar jouw winkelpand.

Snel een groot bereik met buitenreclame

Zoals reeds werd aangehaald zullen de verschillende vormen van buitenreclame al snel honderden tot duizenden consumenten per dag bereiken, afhankelijk van de locatie ervan. Probeer je dat bereik middels online marketing te behalen, dan liggen de kosten veel hoger dan bij lichtmast- of bijvoorbeeld rotondereclame. Online marketing is daarentegen geschikter voor het bereiken van een specifieke doelgroep; iets wat in de beginfase van een nieuwe franchisevestiging vaak nog niet speelt. Voldoende reden om het gebruik van buitenreclame te overwegen bij de opening van een franchisevestiging. Een alternatief met eveneens een groot bereik is het publiceren van een advertentie in het lokale sufferdje. Nadeel daarvan is dat deze lokale kranten steeds minder gelezen worden.