Een Twaalftal Tips

Hieronder vind je 12 praktische tips voor starters op een rij!

 1. Henk Sariman, Anytime Fitness franchisenemer:
  Je besluit om te gaan ondernemen moet weloverwogen zijn. Daarna is het belangrijk je op dat vlak ook persoonlijk te ontwikkelen. Werk bewust aan jezelf en aan je bedrijf. 
   
 2. Yusuf Shaibani, Anytime Fitness franchisenemer:
  Onderschat het franchisenemerschap niet. Als je bereid bent van zeven uur ’s ochtends tot half twaalf ’s avonds te werken, kerst te missen en andere opofferingen te doen, ben je goed op weg.
   
 3. Richard Weiss, Anytime Fitness franchisenemer:
  Voer gedegen marktonderzoek uit voordat je een locatie kiest. Een mooi pand alleen is niet genoeg. Er moet een markt voor je fitnessclub omheen zitten.
   
 4. Herma van Hienen en Manuela van Dasselaar, Koelewijn & Partners:
  Door vooraf aandacht te besteden aan jouw competenties, kan je zorgen dat er tijdens de opstartfase in het  toekomstige franchisenemerschap geen onnodige fouten worden gemaakt. Het geeft een groter zelfinzicht.
   
 5. Arno van Helvoirt, Please:
  Ondernemen doe je omdat je het leuk vindt en goed kunt, maar hoe zit het met het werkgeverschap? Dat is noodzakelijk als je met personeel aan de slag gaat. Blijf doen wat jij leuk vindt en waar je goed in bent door je personeelszaken uit te besteden.  
   
 6. Bastiaan Pouw, De Hypotheker franchisenemer:
  Als je positieve energie brengt, ontvang je die ook terug. Dat heb ik gezien bij alle partijen waarmee ik zakendoe.
   
 7. Mathilde van der Weerd, De Pizzabakkers franchisenemer:
  Heb geduld bij de omzetontwikkeling. Verwacht niet dat vanaf dag 1 zomaar ineens alles loopt. Bedenk dingen, wees actief.
   
 8. Tine Reinders, Saar aan Huis franchisenemer:
  Maak voor jezelf een lijstje wat je wel/niet belangrijk vindt en kijk naar de lange termijn. Bezoek de franchisebeurs om feeling te krijgen en te zien welke mogelijkheden er zijn.
   
 9. Kevin Mendes, HouseHunting franchisenemer:
  Als je gevoel zegt dat het goed zit, ga er dan voor. Risico nemen hoort erbij; calculeer dat vooraf goed in en dan gáán!
   
 10. Jaap Molenberg, Motorhome Depot franchisenemer:
  De kosten gaan voor de baten uit. Zorg dat je de eerste maanden kan voorzien in je levensonderhoud, je hebt tijd nodig om je in te werken.
   
 11. Joeri van Rens, Marshoek:
  Oriënteer je goed en investeer in het voortraject. De keuze voor het ondernemerschap en een formule maak je één keer en een goed begin is het halve werk.
   
 12. Titia Olieman, Capital Circle
  Voor een snelle financiering zorg je ervoor dat je je financiële stukken in orde hebt. Denk hierbij aan IB-aangifte, KVK-inschrijving en BKR-informatie. Informeer bij het financieringsplatform wat ze eventueel nog meer van je nodig hebben.
Bekijk ook

Koelewijn & Partners helpt al sinds 1988 franchisenemers én franchisegevers in iedere branche en elke ontwikkelingsfase met advies en hands-on ondersteuning om de volgende stap te nemen voor nog meer succes.

Besteed jij je tijd het liefst aan ondernemen maar slokken alle werkgeverstaken te veel tijd op? Dan biedt Please, de full service HR dienstverlener, uitkomst!

Marshoek is een partner voor administratie, salarisadministratie en bedrijfseconomisch-, fiscaal- en strategisch advies.

Capital Circle is een crowdfundingplatform dat bemiddelt tussen investeerders en ondernemers in het MKB, en heeft reeds veel ervaring met de franchisesector.