SEO ook voor Franchises van groot belang

SEO oftewel zoekmachine optimalisatie is voor iedere ondernemer, dus ook een franchiseondernemer, die online actief is van belang. Heel simpel gezegd zorg je er met SEO voor dat jouw website beter gevonden zal worden in een zoekmachine zoals bijvoorbeeld Google. Zo zal je meer bezoekers trekken en zal ook de kans op conversie toenemen en dat is precies de bedoeling toch? Hoe dit precies werkt zullen we je uitleggen.

Over SEO en lokale SEO

SEO is een verzamelnaam voor alle processen die betrekking hebben op het verbeteren van de organische vindbaarheid van een website in de zoekmachine. Met organische vindbaarheid bedoelen we dat dit naar aanleiding van een zoekopdracht van een gebruiker is en dus niet op basis van betaalde advertenties in de zoekmachine. Als lokale Franchise ondernemer is het heel slim om aan lokale SEO te doen. Hierbij ligt de nadruk op het trekken van lokale bezoekers in de vestigingsplaats van jouw onderneming.

Wat een SEO specialist zoal doet

Als SEO specialist zorg je ervoor dat, zoals we hierboven al zeiden, een website goed gevonden kan worden in de verschillende zoekmachines. De SEO verbeteren houdt in dat je je onder meer bezighoudt met de techniek achter de website. Een soepel draaiende website scoort nu eenmaal beter. Daarnaast werk je veel samen met contentexperts en copywriters. Om goed te scoren in de zoekmachine is hoogwaardige en relevante content nodig. De website moet een heldere structuur hebben. Zoekwoorden en links spelen een belangrijke rol in de vindbaarheid van websites. Ook hier hou jij je als SEO specialist dus mee bezig.

Als SEO specialist werk je vaak als Freelancer, maar je kan natuurlijk ook in dienst treden bij een marketing of gespecialiseerd SEO bureau. In feite kan je je werk overal doen, mits je natuurlijk een goede internetverbinding hebt en een goede laptop.

Veelal zal je vanuit huis werken. Dit heeft natuurlijk vele voordelen. Zo heb je bijna geen reistijden en je kunt je werktijden flexibel indelen. Het is wel handig als je in huis een prettige werkomgeving creëert.  Zo kun je ongestoord je werk doen. Belangrijk hierbij is naast een goed in hoogte verstelbaar bureau en een goede bureaustoel, ook een airco. De zomers in Nederland worden steeds warmer. Wil je geconcentreerd kunnen werken en focus houden, is het fijn als terwijl het buiten warm is, de temperatuur in jouw werkkamer aangenaam koel is.

Je kunt hiervoor een vaste airconditioning laten aanleggen, maar dat is niet goedkoop. Beter kan je een mobiele airco kopen. Dit is een prima alternatief voor een vaste airco. De aanschafprijs ervan is veel lager en dan hebben we het nog niet over de installatiekosten gehad. Een mobiele airco kan je gewoon zelf installeren en desgewenst verplaatsen. Een ander voordeel is dat het energieverbruik veel lager is. Heb je zonnepanelen, kost het verbruik op een warme zomerdag helemaal niets. Ideaal dus voor op jouw werkkamer. Heb je hem niet meer nodig, dan kun je hem eenvoudig opbergen. Echt nodig is dit niet, want hij kan in de wintermaanden ook je kamer verwarmen.
 

Lees meer over: