Onderneem ’t ! 2005 De Franchise en Formule Beurs

In navolging van de succesvolle beurzen van Onderneem’t 2004 organiseren First Formula, Franchise+ en de NFV komend voorjaar weer drie regionale franchisebeur-zen: op zaterdag 9 april in Eindhoven, een week later op 16 april in Hoevelaken en tenslotte op vrijdag 22 april in Amsterdam.

Het doel van de dag is om zoveel mogelijk potentiële ondernemers in contact te brengen met verschillende franchiseformules. De beurs is weer laagdrempelig opgezet. Wie zich vooraf inschrijft, krijgt gratis entree (de normale toegangsprijs bedraagt 25 euro), er is gratis parkeergelegenheid, gratis kinderopvang, drankjes zijn gratis en bezoekers krijgen een exemplaar van de Nationale Franchisegids 2005 en het vakblad Franchise+.
De beurzen richten zich op potentiële ondernemers. Veel mensen lopen met plannen rond om zelfstandig te worden. Daarnaast zijn er op dit moment zo’n 90.000 detaillisten die over een aantal jaren met werken willen stoppen en geen bedrijfsopvolger hebben. Naast het sluiten van hun winkel of onderneming, is het aansluiten bij een franchiseformule een optie.

Met de beurs wil de branche ook het imago van franchising verbeteren. Bij veel po-tentiële ondernemers zijn de grote voordelen van franchising, zoals gezamenlijke promotie en marketing, grootschalige inkoop en minder administratieve rompslomp, nog te weinig bekend.

Onderneem’t 2004 was een groot succes getuige de vele positieve reacties die de beursorganisatie ontving:

John van den Bosch, algemeen directeur van Sign-a-Rama: “We hebben zoveel pre-sentaties gehouden dat we compleet door ons foldermateriaal heen zijn”

Paul van Rossum, franchisemanager van Bakkerij Bart: “Zo moet een beurs zijn. Ie-dereen staat met iedereen te praten. Je ziet potentiële franchisenemers, je praat met hen. Bovendien vind ik het belangrijk dat je als franchisegevers elkaar weer eens ziet en met elkaar praat over de branche.”

Jos Burgers, directeur NFV: “We hebben contacten gelegd met franchiseformules die erover denken om lid te worden van de NFV. Maar we hebben ook veel potentiële franchisenemers gesproken die ons vragen waar ze op moeten letten als ze met een bepaalde franchiseformule in zee willen.”

Ruud Morien, franchisemanager Helderman Sport: “De beurs heeft nog niet geleid tot een opening. Maar er we zijn nog volop in gesprek met een aantal kandidaten waar we tijdens de beurs de eerste contacten mee gelegd hebben.”

Ton Meulendijks, directeur Expo: “De beurs werd bezocht door veel jonge enthousiaste mensen die voor zichzelf willen beginnen. Wat mij wel opvalt is dat je vaak goed moet uitleggen wat nou franchise precies is. Veel mensen denken dat ze min of meer bij je in dienst komen en geen zelfstandig ondernemer zijn. Maar beurzen zoals deze dragen ertoe bij dat franchising steeds bekender wordt.”

Meer informatie is te vinden op www.ikwordondernemer.nl.

Kader 1

Op 23 september j.l. openden vader en zoon Berend en Sytze Brouwer een Gonzales-barbecuevestiging in Assen. De eerste ervaringen zijn goed. Sytze Brouwer: “We zijn naar de beurs in Assen geweest. Oorspronkelijk waren we ons aan het oriënteren op een videotheekformule. We kwamen op de beurs in gesprek met Gonzales en het klikte meteen. Het horecabloed van mij en mijn zoon begon onmiddellijk te stromen. We zijn enthousiast aan de slag gegaan.”
Ook werden goede contacten gelegd voor een mogelijke start in België. Gonzales-directeur Rob Adriaens: “Tijdens de beurs zijn we in contact gekomen met iemand die wellicht als masterfranchiser aan de slag gaat in België. De start is nog niet helemaal rond, maar we zijn wel in een vergevorderd stadium.”

Kader 2

Beursdata

Zaterdag 9 april : Motel van der Valk Eindhoven
Zaterdag 16 april : Intres te Hoevelaken
Vrijdag 22 april     : Motel van der Valk Amsterdam

De beurs is geopend van 10.00 -18.00 uur.
Voor inschrijving, routebeschrijving en actuele beursinformatie zie www.ikwordondernemer.nl
 

Lees meer over:
Franchise+ Franchiseplus
Redactie