Mijn droom was een eigen horecazaak

Sander Graat heeft in oktober 2015 samen met zijn partner Chantal Vullings de deuren geopend van hun nieuwe winkel aan de Kloostertuin 17 in Boxmeer. Voorheen ruim tien jaar onder de vlag van Gall & Gall, maar nu als Sander Graat úw topSlijter. Alle personeelsleden, inclusief vinoloog Willy Verstraten, zijn mee verhuisd. 

“We liepen een beetje vast, wilden meer ondernemen, eigen beslissingen nemen, samenwerkingsverbanden opzoeken en eigen inkoop doen. We voelden ons geremd. Nu bruisen we van de energie en plannen en zijn super dankbaar dat de mensen de weg naar de Kloostertuin hebben gevonden. Het is hier na de renovatie van de Kloostertuin - de overdekte winkelstraat van Boxmeer - echt prachtig geworden en we merken dat de aanloop sterk verbeterd is”, aldus Sander. 

Kloppend horecahart

Sander Graat heeft altijd een kloppend hart voor de horeca gehad. Hij heeft de Hotelschool gevolgd en jaren in de horeca gewerkt. “Mijn loopbaan is nogal vreemd”, lacht hij. “Na tien jaar horeca ben ik een half jaar door Brazilië gaan reizen en uiteindelijk via wat omwegen bij de Aldi als filiaalleider terecht gekomen. Daar heb ik Chantal ontmoet. De toenmalige Gall & Gall franchisenemers kende ik persoonlijk, zij vroegen mij of ik interesse had in hun slijterij. Mijn droom was een eigen horecazaak, maar dit kwam er erg dicht bij. Na een half jaar alleen gewerkt te hebben kwam Chantal er gelukkig bij. Dat gaat heel goed, misschien ook wel omdat we elkaar ook op de werkvloer ontmoet hebben. Het feit dat we nu onder onze eigen naam verder zijn gegaan maakt het allemaal nog leuker. We hebben nog geen seconde spijt en dat gaan we ook niet krijgen!” 

Regionale producten 

“We hebben een echte speciaalzaak met naast de bekende nationale en internationale merken ook een groot aantal huismerken en exclusiviteiten maar ook regionale producten. Zo verkopen wij het Zollerhof bier. Dit wordt door Boxmeerse ondernemers geïmporteerd vanwege het jarenlange verbond dat Boxmeer heeft met Sigmaringen. Dit doet het erg goed, mede dankzij de leuke cadeauverpakkingen. Ik vind het super om telkens nieuwe producten te introduceren”, vertelt Sander.  

Betrokken ondernemen 

“topSlijter is een hele enthousiaste club en ik vind het top om hier bij te mogen horen. Ik ben vrijwel direct bestuurslid geworden omdat de formule mij echt aanspreekt en ik graag betrokken ben. Het voelt als een warm bad. We zijn collega’s met hart voor onze klanten en passie voor het vak”, besluit Sander.  

Minibio  

Naam: Sander Graat 
Formule: úw topSlijter 
Gestart als úw topSlijter: 1 oktober 2015
Aantal medewerkers: 4 (inclusief Sander en Chantal)
Gezinssituatie: Sander, Chantal en dochter Lieke
Hiervoor werkzaam als: bijna 11 jaar franchisenemer bij Gall & Gall
Hobby’s: zingen en saxofoon spelen
Tip voor starters: luister naar de klant en wees creatief!

Lees meer over:
Franchise+ Franchiseplus
Redactie
Bekijk ook