Laat jouw bedrijfspand van een gietvloer voorzien

Als ondernemer kies je voor een duurzame, maatschappelijk verantwoorde manier van ondernemen. Zoek bijvoorbeeld voortdurend naar mogelijkheden om bestaande processen te optimaliseren, om zo reststromen te beperken. Lean Six Sigma zal je als ondernemer niet onbekend zijn. Wanneer je zelf niets produceert, is het interessant te kijken naar mogelijkheden om groene stroom op te wekken. Maak gebruik van zonnepanelen op het dak van je winkel- of bedrijfspand, of kies voor een moderne, kleine windmolen op het dak. Duurzaamheid zit ook in het type vloer waarvan je een winkel- of bedrijfspand laat voorzien. Interessant hierbij is de keuze voor een gietvloer. Maak jij er al gebruik van?

Voordelen van een gietvloer binnen je bedrijfspand

Er zijn verschillende redenen om de aanleg van een gietvloer binnen je bedrijfspand te overwegen. Een van deze redenen is de gunstige gietvloer prijs. Een gietvloer hoeft niet meer te kosten dan een vloer van bijvoorbeeld hout of pvc. Hout wordt voor ondernemers sterk afgeraden, daar dit type vloer veel onderhoud nodig heeft en daarbij relatief snel zal slijten. Het is afhankelijk van het type gietvloer waarvoor je kiest, wat de vloer gemiddeld zal kosten per vierkante meter. Voor industriële gietvloeren geldt dat de prijs voor een vloer met een oppervlakte van minimaal 151 vierkante meter uiteenloopt van zo’n 30 tot 70 euro per vierkante meter. Bij de design gietvloeren voor woningen ligt de prijs hoger.

Kras- en slijtvastheid van een gietvloer

Niet alleen het gegeven dat de prijs van een industriële gietvloer voor winkel- en bedrijfspanden enigszins overeenkomt met die van andere soorten vloeren is een reden dit type vloer te overwegen. Een ander belangrijk voordeel is de kras- en slijtvastheid van deze vloeren. De vloer gaat door z’n sterke toplaag vele jaren mee, zonder sterk aan kwaliteit te verliezen. Daar komt bij dat de vloer lang mooi blijft. Het laat direct een goede eerste indruk achter op het winkelend publiek. De duurzaamheid van een gietvloer zit niet alleen in de kras- en slijtvastheid. Ook is dit type vloer geheel waterdicht, wat voorkomt dat er vochtplekken op de vloer ontstaan. Een fijne gedachte, daar consumenten zeker in de herfst en winter massaal met hun natte schoenen naar binnen komen.

Gietvloer bij jouw huisstijl zoeken

Wanneer je een gietvloer binnen je bedrijfs- of winkelpand laat leggen, heb je de keuze uit een breed scala aan kleuren. In de basis is een gietvloer in iedere RAL- en bijvoorbeeld NSC-kleur leverbaar. Voordeel hiervan is het gegeven, dat je de gietvloer qua kleurstelling aan kunt laten sluiten bij de huisstijl van je organisatie. Daarbij kies je op deze wijze voor een gietvloer die past bij het interieur van je winkel- of bedrijfspand. Een groot contrast zou de winkel of je werkplaats rommelig kunnen laten ogen.

Gietvloeren
Lees meer over: