Hoe kun je een franchise financieren met cryptocurrency?

Sinds de oprichting in 2009 heeft cryptocurrency de financiële wereld stormenderhand veroverd. Wereldwijd erkend als een gerenommeerde vorm van valuta, zijn er geen belemmeringen als het gaat om het kopen, beleggen en betalen van goederen in cryptomunten als Bitcoin, Ethereum en Axie. Omdat er geen gecentraliseerd beheer van de cryptomarkt is, is het meestal 24/7 beschikbaar om te handelen en is er geen risico dat het op juridische gronden wordt bevroren. De transactiekosten zijn over het algemeen lager en bovendien is crypto veilig, waardoor de bescherming tegen identiteitsdiefstal toeneemt. Als cryptovaluta nieuw voor je is en je de basis wilt leren voordat je het gebruikt om je franchise te financieren, lees dan verder en je zult snel klaar zijn om aan je crypto-reis te beginnen.

Digitaal goud is een passende manier om cryptocurrency te beschrijven. Zowel goud als crypto zijn namelijk onafhankelijk van overheden. Ondanks volatiele tendensen, is bewezen dat ze hun geldwaarde behouden, en in tegenstelling tot fiat geld of 'wettig betaalmiddel' geld, kunnen digitaal geld en goud niet in waarde dalen als gevolg van inflatie. Er is geen risico dat het op juridische gronden wordt bevroren of ingetrokken, waardoor crypto een geweldig investeringsidee is. Bitcoin is misschien wel de meest succesvolle en bekende gedecentraliseerde digitale valuta, en net als goud is bitcoin schaars en kan niet gemakkelijk worden geregenereerd. Als het eenmaal weg is, is het weg. 

Zowel digitaal goud als goud wordt gedolven, maar het proces van het delven van digitaal goud is veel moeilijker. Bitcoin wordt gedolven met behulp van geavanceerde hardware om complexe wiskundige problemen op te lossen en nieuwe valuta in omloop te brengen. De eerste computer of het eerste apparaat dat de puzzel oplost, wordt beloond met een blok bitcoins. Mining is voor technisch en wiskundig begaafden, dus voordat je je tijd en geld investeert in het kopen van de juiste software en apparaten voor het minen van bitcoin, is het het beste om te evalueren of je geschikt bent voor de baan.

Als je super enthousiast bent over het starten van een crypto-only bedrijf, maar je je zorgen maakt over de mogelijke nadelen, dan is de franchiseroute een ideale oplossing. Franchises zijn het bewijs dat het businessmodel waarvoor je Litecoin kopen moet doen, werkt. Daarom kun je beginnen met het opbouwen van je bedrijf, wetende dat er een markt is die je diensten wil. Je kunt je dan concentreren op het spijkeren van de crypto-kant. Franchises worden over het algemeen verkocht aan particulieren als een kant-en-klare optie, met een website en alle branding die nodig is om te lanceren. Als je een franchise koopt van een crypto-only bedrijf, heb je al de cryptocurrency-licentie die nodig is om te beginnen met trainen. 

Crypto is desondanks niet iets dat je van de ene op de andere dag kunt leren. Met verschillende nieuwe valuta's die opduiken, is er veel om grip op te krijgen, maar het is een trend die geen teken van verzwakking vertoont. Met vastberadenheid en een geweldige ondernemershouding is er geen reden waarom je niet zult slagen met crypto, of dat nu is om het te kopen om te handelen, of het opzetten van je eigen crypto-only bedrijf.

Lees meer over: