Franchise voor afslankconcept Mijn eigen Lijn

Mijn eigen Lijn is een afslankconcept dat zich richt op het aanleren van een gezond eetpatroon. Franchisenemers steunen hun cliënten op de moeilijke momenten en begeleiden hen waardoor ze op een verantwoorde manier afvallen.

Mijn eigen Lijn bestaat in de eerste plaats uit een groot assortiment producten, zoals verschillende soorten brood, toast, pizza, soepen, desserts, dranken, versnaperingen en warme maaltijden. “Het zijn uitgebalanceerde maaltijden met een hoog proteïnegehalte”, vertelt franchisegever en oprichter José van den Hoven. “Bovendien zijn de producten lekker en er is voor ieder wat wils.”

De praktijk van Van den Hoven is erkend als leerbedrijf en de franchisegever verzorgt dan ook zelf de opleiding van de aankomende franchisenemers. Daarbij ligt de nadruk op de persoonlijke, professionele begeleiding en de voedingsadviezen. “Voor cliënten is het belangrijk dat er iemand is die hen begeleidt en steunt op de moeilijke momenten. Mensen hoeven geen honger te leiden en ze hoeven al helemaal niet op rantsoen. Dat werkt alleen maar tijdelijk, want uiteindelijk eist je lichaam de stoffen die het tekort komt op. Dat zorgt voor een jojo-effect. We begeleiden mensen om op een verantwoorde manier af te vallen en de gezondheid te verbeteren. Voor velen zijn wij de onmisbare stok achter de deur. Zo krijgen ze hun energie en levenslust weer terug.”

Van den Hoven vertelt bovendien dat verschillende artsen en cardiologen achter de formule staan en mensen doorsturen. Ook neemt ze altijd contact op met de behandelend arts als er contra-indicaties op zouden kunnen treden. “Ik heb meer dan 25 jaar als verpleegster op de hartbewaking gewerkt. Dus ik weet hoe belangrijk het is om zorgzaam en professioneel met mensen om te gaan. Dat geldt zeker ook voor afvallen, want er gebeurt veel in je lichaam. Als er contra-indicaties zijn, dan moet je daar op een verantwoorde manier mee omgaan. Mensen hebben maar één lijf en dat moet een leven mee.”

Ambitieus

Franchisenemers die met Mijn eigen Lijn willen starten, moeten goede communicatieve vaardigheden hebben, servicegericht zijn en affiniteit hebben met deze branche. Ook vindt Van den Hoven het belangrijk dat ze ondernemend en ambitieus zijn. “Ze moeten serieus van plan zijn om er iets van te maken. Geen 9 tot 5 mentaliteit.” De formule vraagt een investering tussen de € 2.000 en € 8.000. “Klanten komen producten bij je kopen, dus je moet een ruime voorraad hebben. Daarnaast heb je een professionele weegschaal nodig”, vertelt ze. Mijn eigen Lijn heeft nu vestigingen in Noord-Brabant. De franchisegever streeft naar een landelijke dekking.