De beste zakelijke kansen voor computerfranchises

De moderne wereld is een digitale plek. Mensen zijn steeds meer afhankelijk van technologie. Het is de manier waarop ze zaken doen, met elkaar communiceren, online winkelen, toegang krijgen tot informatie en genieten van entertainment. De elektronische apparaten die mensen gebruiken variëren van smartphones tot computers, al wordt een laptop kopen ook vaak gedaan natuurlijk. Als je als franchisenemer kunt profiteren van de enorme vraag van klanten naar computergebaseerde behoeften, heb je het potentieel om het heel goed te doen. Dit kun je bijvoorbeeld doen met de volgende zakelijke kansen voor computerfranchises!

Cybersecurity

De strijd tegen cyberaanvallen en online fraude is een voortdurende uitdaging. Volgens een onderzoek van de Universiteit van Maryland vallen hackers elke 39 seconden computers met internettoegang aan. Dit treft jaarlijks dan ook steeds meer mensen op hun laptop of computer. Daarom heeft een computerfranchisebedrijf dat een oplossing voor dit probleem biedt, het potentieel om het buitengewoon goed te doen. Marktonderzoek toont aan dat de cyberbeveiligingsmarkt een trend is en naar verwachting in 2025 $ 258,99 miljard zal bereiken. Dit is een CAGR van 11,9% van 2018 tot 2025. Een franchise starten die zorgt voor cybersecurity kan dan ook een goede optie zijn op het moment!

Reparatie

Klanten willen een snelle en betrouwbare service wanneer hun computer uitvalt. Franchisemerk uBreakiFix speelt in op de groeiende vraag naar computer- en telefoonreparaties. De eigenaren hebben het in 2009 opgericht en het is sinds 2013 een franchise. Als je van het idee houdt om elektronische apparaten te repareren voor de kost, is dit type computerfranchisebedrijf de moeite van het bekijken waard. Het concurrentievoordeel is dat het deel uitmaakt van een snelgroeiende industrie. De YOY-groei van uBreakiFix is bijvoorbeeld 66 procent. Je zou een vergelijkbare franchise kunnen starten om te profiteren van de populariteit van computers en laptops!

Recycling

Volgens statistieken is de gemiddelde levensduur van een personal computer ongeveer vijf jaar. Daarna upgraden de meeste mensen naar het nieuwste ontwerp. Hoe komen klanten op een veilige en verantwoorde manier van afgedankte computers af? Beveiligingskwesties en e-waste zijn zorgen. Privé- en vertrouwelijke informatie wordt vaak opgeslagen op de harde schijf van een persoonlijke of zakelijke computer. Een gerenommeerd computerrecyclingbedrijf zal elektronisch afval op een milieuvriendelijke manier afvoeren in plaats van het op de vuilstort te gooien. All Green Electronics Recycling geeft ondernemers de mogelijkheid om een franchisebedrijf voor groene computers te starten.

IT

Er zijn veel kleine bedrijven in Nederland, die tevens steeds vaker prijzen van laptops vergelijk op bijvoorbeeld Knibble. Als je deze doelmarkt computer- en IT-ondersteuning kunt bieden, valt er veel geld te verdienen. CMIT Solutions begon in 1994 als Computer Moms en bood begeleiding aan thuisblijvende moeder-pc-gebruikers. Vervolgens veranderde het zijn naam in CMIT Solutions toen de focus verschoof naar het bieden van computerondersteuning en training aan kleine bedrijven. Deze home-based franchise is van kracht tot kracht gegaan. Daarom staat het momenteel op nummer 124 op Entrepreneur 500. Het aanbod van managed services omvat back-up van computergegevens, cloudcomputing, bewaking op afstand en onderhoud.

Lees meer over: